Novosti

25.02.2014.

X Factor: Sledećeg utorka bez Alekse Perovića i Aleksandre Brković Aleksandra i Aleksa
foto: Luka Pilipović
X Factor: Sledećeg utorka bez Alekse Perovića i Aleksandre Brković

Aleksandru izbacila produkcija, Aleksu publika!

Veče filmske muzike je proteklo u znaku poznatih soundtrack-a, ubedljivih i manje ubedljivih izvođenja, ali svakako postaje sve napetije kako se bližimo velikom finalu, u koje će proći samo pet takmičara, tako da nas sledeće nedelje čeka poslednji LIVE program!

Najmanje glasova publike osvojili su Maid Hećimović i Aleksa Perović, dok je Aleksandra Brković otišla kući odlukom produkcije. Njih dvojica  su posegli za „pesmama spasa“. Aleksa je ostao u svom stilu, pevajući nežnu baladu, dok je Maid izabrao „Ostala si uvijek ista“.  

Nakon duela, žiri je je ostao neodlučan, pa su glasovi publike presudili – mladi Aleksa je napustio takmičenje!

Hajde malo da se osvrnemo na na nastupe:

Aleksa Perović je pevao jazzy verziju numere „A sad adio“, koja je bila zaštitni znak serije „Vruć vetar“. Kiki i Emina su bili veoma zadovoljni, Željko ga je pohvalio da je bilo emotivno, a Kristina je rekla da je iznenađena izborom pesme. Aleksa je u suštini bio veoma dobar, ali mislimo da bi mu neka druga pesma mnogo bolje legla, jer je on momak koji pripada generacijama koji se verovatno i ne sećaju ove serije. Eksluzivni intervju sa Aleksom pročitajte OVDE.

Maid Hećimovićje izabrao da peva „Flojd“ Dada Topića, sa čime se Željko nije složio mada ga je pohvalio kada je završio nastup. Takođe je izjavio da Kristina mnogo utiče na njega, nastavivši prepucavanje koje je otpočelo posle prve numere. Kiki, Emina i Kristina su pohvalili njegovu energiju, a Maid je opet pokazao da je svojim nastupom i vokalom stvoren za velike i jake numere.

Ilma Karahmet je bila odlična kao i uvek. Intonativno tačna, tehnički odlična uživala je pevajući pesmu iz crtanog filma „Mala sirena“. Izvedba je bila malo „uspavljujuća“, što je Emina na neki način i rekla u svom komentaru, dok je Kristina izjavila da je izbor pesme bio perfektan! U svakom slučaju, bravo Ilma još jednom!

Daniel Kajmakoski je izabrao „Unchained Melody“ iz filma „Duh“ i zaista je briljirao! Delovi numere koje je pevao falsetom su bili savršeni, što je i Kristina prokomentarisala, i rekla da je trebalo da ih bude više! Zamerila mu je, kao i Emina, da je falilo to "nešto", Kiki je bio zadovoljan, a Željko je izjavio da mu je pesma dosadna, ali da je bio dobar. Možda zbog toga što je Daniel i ovog puta sam birao pesmu...

Lukijan Ivanović je bio odličan pevajući „Ain’t No Sunshine“, i svi smo prijatno iznenađeni što ga konačno vidimo i u nekom „alternativnijem“ izdanju. Za razliku od prošlog puta, komentari žirija su bili više nego pozitivni, a Kristina mu je samo rekla „BRAVO“!

Aleksandra Brković je izabrala veoma lepu pesmu „Reflection“ iz crtanog „Mulan“ koju je svojevremeno pevala i Chrsitina Aguilera. Izgleda da žiri nije imao mnogo „sluha“ za ovu pesmu, sem Kikija koji je bio oduševljen. Aleksandra je zaista ovoga puta bila mnogo, mnogo bolja od prošlog puta, i imala je bravure u numeri koje je više nego teško izvesti, čak i veoma iskusnim pevačima. Eksluzivni intervju sa Aleksandrom pročitajte OVDE.

Doktori su pevali naslovnu numeru serije „Prijatelji“, „one hit wonder“ grupe The Rembrandts, za čije izvođenje su od Kikija dobili pohvale da su sve bolji, dok Emina nije bila oduševljena, jer nije bilo „ekspolozije“ na šta je dobila veliko „BUUUU“ od publike. Željko je rekao da zvuče kao da su rasli na zapadu, što uopšte nije kompliment, a mentorka Kristina je izjavila da je vrlo zadovoljna.

Tamara Milanović je izabrala naslovnu numeru iz poslednjeg filma o Džejmsu Bondu, nezaboravnu „Skyfall“ od Adele, i ,ruku na srce, nije se proslavila. Pesma joj registarski nije odgovarala, imala je nekoliko falševa, a nije bila ni skoncentrisana zbog visokih i vidno velikih cipela. Komentari žirija bili su podeljeni, a Kristina je posebno pohvalila izgovor engleskog, koji je više nego dobar.

U revijalnom delu publiku su zagrejali Dejan Cukić i Tropico Band.

Ostavi
komentar

Povezano