Novosti

04.02.2014.

X Factor: Show napustila Kristinina grupa 4U! 4U
foto: Luka Pilipović
X Factor: Show napustila Kristinina grupa 4U!

Krug se sužava, finalista kojih su još u igri, sve manje

Večerašnji, peti po redu, LIVE show X Factora Adria, protekao je u veseloj atmosferi i dance zvucima a zvezda večeri bila je gošća iz Švedske, pobednica Eurosonga 2012., predivna Loreen, koja je u revijalnom delu izvela dve svoje pesme. (ekskluzivni intervju sa Loreen čitajte sutra na našem portalu).

Publika je večeras najmanje glasova dala Harisu i Kristininom ženskom bendu 4U a nakon pevanja dodatnih „pesama za spas“ u duelu, takmičenje je, odlukom publike, budući da je žiri glasao izjednačeno, napustila grupa 4U.

Nakon večerašnjeg LIVE showa u igri su i dalje: 4U, Doktori, Aleksandra Brković, Ilma Karahmet, Tamara Milanović, Aleksa Perović, Haris Ćato, Lukijan Ivanović, Daniel Kajmakoski i Maid Hećimović i oni svi nastavljaju borbu za pobedu. Sledećeg utorka još jedan takmičar će napustiti takmičenje a samo vi, publika, SMS glasanjem možete uticati na to koji će kandidat to biti.

Pregled večerašnjih nastupa sledi u tekstu niže:

Maid Hećimović je otvorio večerašnji show i to pesmom Zdravka Čolića "Krasiva". Kao i u svim dosadašnjim nastupima, Maid nam je pokazao svu moć svog glasa sa puno držanih tonova i vibrata pa se pitamo može li on uopšte da izađe iz tog "fazona". Njegovo pevanje je svakako spektakularno i skreće pažnju, a neočekivano, njegov nastup se veoma dopao Kristini Kovač koja ga još od audicije zove "čovek drama".

Haris Ćato je konačno večeras imao pesmu koja nije iz repertoara Hari Mata Hari - Merlin - Čola i to se pokazalo kao dobra odluka. Pevao je klasik Michaela Jacksona "Billy Jean". Naš je, međutim, utisak da mu ova pesma nije najsjajnije legla ali je svakako bilo osveženje čuti ga u drugačijem maniru od onog koji mu je nedeljama unazad nametan od strane njegove mentorke Emine. Njegov pokretljiv glas se svo vreme nekako „otimao“ kao da mu je pesma bila tesna... Komentari žirija su, za razliku od prethodnih nedelja, bili mlaki i uglavnom su se odnosili na kritiku izbora pesme, nizak tonalitet koji ga je ograničio i sl., ali Haris ima odanu publiku i ako bismo morali da prognoziramo, rekli bismo da ćemo ga gledati i u narednim nedeljama.

Ilma Karahmet je prošle nedelje imala peh sa tehnikom a večeras je nenarušenog samopouzdanja nastupila sa hitom čuvene Duffy - "Mercy". A ovoga puta je u njenom nastupu ponovo sve, kao što smo od nje i navikli, bilo savršeno. Komentari su bili više nego dobri pa je čak i Kristina, poznata kao najkritičnija, za Ilmu imala samo reči hvale.

Doktori su priznali da im je večerašnja pesma prilično teško pala, ali se to iz njihovog sjajnog nastupa nije moglo zaključiti. U pitanju je bio veliki hit George Michaela "Freedom" koji su momci ovoga puta ravnomerno podelili pa se ne zna da li su bolji bili solo delovi ili višeglasi. Istog su mišljenja bili i članovi žirija, a Željko im je dao najlepši komentar, da su zvučali jednako dobro kao i George Michael lično! Kristina očigledno nije bila prezadovoljna ali je svoje komentare sačuvala za sebe ali je iz njene reakcije bilo jasno da se Doktorima ne piše dobro nakon emisije... Jadni...

Aleksandra Brković je prošle nedelje zbog prehlade imala nastup daleko nižeg kvaliteta od onoga na čega smo od nje navikli, a ovog utorka Kiki je za nju odabrao pravi dance hit sa kojim se ona prilično dobro snašla. Visine su bile sigurne a i delovalo je da se Aleksandra dobro oseća u ovom žanru. Podsećamo, ona se već dva puta, pre večerašnjeg nastupa, našla u dvoboju ali je oba puta uspela da se "izvuče" i izbori za mesto u nastavku takmičenja. Emina je iznela mišljenje da je Aleksandra najbolji vokal ove sezone a i ostali članovi žirija su bili prilično slatkorečivi.

Aleksa Perović nas iz emisije u emisiju svojim izvođenjima vodi u razne lepe i tople zemlje pa je tako bilo i večeras. Aleksa je ovog puta pevao na portugalskom a na repertoaru je bio planetarni hit brazilske zvezde Michaela Teloa "Nossa, Nossa". Opšti utisak je da se on sa ovom, doduše ne previše zahtevnom pesmom, odlično snašao, a pao je i po koji (nespretni) plesni korak. Svaka čast za trud.

Daniel Kajmakoski je nastupio prvi nakon pauze i fenomenalne Loreen i to ovoga puta sa pesmom "Wake Me Up" sve popularnijeg Aviciia. Kao i uvek Daniel je nastupio superiorno i samouvereno dokazujući još jednom da je zaista jedan od najozbiljnijih kandidata za pobedu. Pokazao je da se u brzim ritmovima snalazi podjednako dobro kao i u baladama i opšti zaključak se može svesti na ono što je rekla Kristina: "Daniel je rođen za scenu".

Lukijan Ivanović, koji je na audiciji pevao pesmu večerašnje gošće X Factora Loreen "My Heart Is Refusing Me" za večeras je odabrao pesmu Željka Joksimovića "Ludak kao ja". Već je poznato da se Lukijan u ovom žanru odlično snalazi pa je i večeras, ako se zanemare manje greške u intonaciji i ritmu, bio veoma dobar i ubedljiv. Željko je bio zadovoljan, što je Lukijanu sigurno mnogo značilo, a ništa manje slatkorečiva nije bila ni Kristina. U svakom slučaju prilično uspeo nastup.

Jedna od najneobičnijih takmičarki, i jedna od onih kojoj žiri prognozira svetsku karijeru, šarmantna Tamara Milanović, večeras možda nije najbolje odgovorila na zadatu temu (disko muzika) ali je zato odlično izvela poznati Rihannin hit „Umbrella“. Tamari je ovo drugi put da u X Factoru peva Rihannu, a prvi put, ako se sećate, nije sa tim izborom baš najbolje prošla. Večeras je bilo daleko drugačije pa smo u njenom nastupa baš uživali. Istog mišljenja su bili svi članovi žirija tako da mislimo da Tamara ima i te kako razloga da bude zadovoljna.

Poslednji nastup za večeras pripao je ženskom sastavu 4U. Devojke su ovoga puta pevale fenomenalnu pesmu Davida Guette „When Love Takes Over“. Pesmu je „otvorila“ sjajna Vanja Mišić koja iz nedelje u nedelju zvuči sve bolje i kvalitetnije, višeglasi su ponovo bili odlčni a devojke su izgledale bolje nego ikada. Kiki je dao odlične komentare kojima su se pridružili i ostali članovi žirija. Emina je podigla pitanje o kom se naveliko diskutuje na društvenim mrežama; „zašto Katarina nikada ne dobija solo deonice?“ na koje je Kristina prilično razložno odgovorila stavivši, nadamo se, tačku na opaske ovog tipa koje nemaju puno smisla kada se radi o bendu u kom je sasvim u redu da članovi (u ovom slučaju članice) dele različite uloge u zavisnosti od toga kome šta najbolje leži.

Ostavi
komentar
  • 5.02.2014, 01:26h davorko - Sramota je včerašnje odluke žirija da prepuste publici glasovanje, nakon onako katastrofalnog nastupa malog balavca. Željo mi se osobno ogadio. Postupio je baš poput Poncija Pilata koji je pred pukom oprao ruke i znao koji će ishod biti a ljagu skinuo sa svojeg imena. Preočito je cijeloj publici da je riječ o namješaljci i da se jednom velikom antitalentu sprema pobjeda, pa bez obzira na cijenu.