Novosti

17.07.2013.

X Factor: Prvi prikasting je u Budvi 20. avgusta X Factor, Logo
X Factor: Prvi prikasting je u Budvi 20. avgusta

Sve informacije o najvećem takmičenju za talente ikada

Kao što smo vam obećali, evo detaljnih (za sada poznatih) informacija o predstojećem X Factoru i gradovima u kojima će audicije biti održane.

X Factor će se prikazivati u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji a pred – audicije (ili prikastinzi) će se odžavati u sledećim gradovima: Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Budvi, Banja Luci, Sarajevu i Skoplju.

Pred - audicije će u svim gradovima trajati po jedan dan, osim u Beogradu gde će trajati čak tri dana. Prva je zakazana za 20. avgust u Budvi. Nakon Budve X Factor žiri će se seliti iz grada u grad kako bi čuo sve zainteresovane i to prema sledećem rasporedu: Budva, Banja Luka, Sarajevo, Skoplje, Novi Sad, Niš i na kraju Beograd. Prikastinzi će biti završeni najkasnije do 2. septembra.

Kandidate koji budu prošli na prikastinzima, sledeći korak očekuje već od 6. septembra kada počinje snimanje audicija tokom kojih će veliki broj kandidata završiti dalje takmičenje. Audicije će trajati 5 dana i snimaće se u Pink-ovom studiju u Šimanovcima. Nakon audicija, takmičari koji ostanu u igri se dele na četiri grupe od kojih će svaka pripasti po jednom članu žirija koji od tog trenutka postaje njihov glavni mentor. Sledeća etapa takmičenja (i po mnogima najinteresantnija) se odigrava u domovima sudija a publika će paralelno pratiti dešavanja u sve četiri kuće. Kandidati koji i ovu fazu takmičenja uspešno prođu, idu dalje u poslenji krug koji se sastoji od niza LIVE emisija tokom kojih će se iz nedelje u nedelju broj takmičara smanjivati za jedan.

Karakteristika X Factora je izmeđuostalog i to, što se osim solista takmiče i grupe koje će se ili kao takve prijaviti samostalno, ili, alternativno, sudije imaju pravo da nakon audicija, prema svom osećaju, od prijavljenih kanididata sastave grupe. Takođe, ograničenje kada su godine u pitanju praktično ne postoji jer će jednu grupu činiti upravo stariji kandidati dok su preostale dve grupe rezervisane za mlađe ženske odnosno muške kandidate.

Da biste se prijavili, popunite formular koji ćete naći klikom OVDE, ili pošalji SMS sa sadržajem: X_imeprezime_godište_grad_solo/grupa na broj 1556. Cena poruke je 60 RSD za Vip, 62,4 RSD za mt:s i 63,6 RSD za Telenor mrežu.

Televizijsko emitovanje prve epizode pocinje 14. oktobra, prvi LIVE je 19. decembra a finale, koje će biti pompezno održano u Kombank Areni, zakazano je za 10. februar 2014. Pobednik dobija nagradu u vrednosti od čak 200.000 eura!

Ako smatraš da imaš šanse, prijavi se, a korisne savete kako da se pripremiš za prikasting možeš pročitati klikom OVDE.

Ostavi
komentar

Povezano