Novosti

23.03.2014.

X Factor: Pobednik prve sezone je Daniel Kajmakoski Daniel Kajmakoski
foto: Luka Pilipović
X Factor: Pobednik prve sezone je Daniel Kajmakoski

Potpuno očekivano i zasluženo - BRAVO!

super - finalnoj večeri X Factora važila su drugačija pravila "igre" u odnosu na ono na šta smo do sada navikli pa je tako petoro super-finalista tokom večeri "ispadalo" u fazama, linije za glasanje bile su otvorene od samog početka a sa jednog broja bilo je moguće glasati neograničen broj puta.

Svih petoro kandidata u super – finalu imali su prilike da otpevaju po jednu pesmu nakon čega su takmičenje napustili Doktori i Lukijan Ivanović. Preostalih troje kanidata: Tamara, Daniel i Maid, izveli su po još jednu pesmu nakon čega je jedan odmah ispao a o pobedniku je odlučeno kroz dvoboj u kom su "poslednja" preostala dva takmičara izvela po još dve pesme spasa.

Detaljan pregled druge faze sledi:

U drugoj etapi prvi je nastupio Daniel Kajmakoski, jedan od dva preostala kandidata Željka Joksimovića. Ovoga puta on je otpevao prelepu baladu „Angels“ Robbie Williamsa još jednom nam pokazavši svu lepotu i snagu svog glasa. Zapanjujuća je sigurnost sa kojom Daniel od samog početka takmičenja nastupa, posebno ako imate u vidu da se radi o amateru koji teško da je imao prilike da nastupa pred većim brojem ljudi a kamoli u ovakvim uslovima kada je napetost zbog ogromnog uloga, LIVE prenosa, milionske publike i prisustva žirija koji skenira svaki ton i pokret, verovatno dostigla vrhunac. Kristina je iskreno prokomentarisala da je Daniel za nju od samog početka jedini pobednik a i ostatak žirija nije imao ništa manje laskave komentare. Poseban kuriozitet bio je detalj na Danielovom kostimu, broš u obliku srca koji smo odmah prepoznali budući da ga je Marija Šerifović 2007. godine nosila na Eurosongu kada je odnela pobedu sa pesmom „Molitva“. Ovaj potez kostimografa i produkcije mnogo nam govori o tome koga Marija podržava iako to nije otvoreno rekla nakon svog nastupa u revijalnom delu.

Nakon Daniela nastupio je i drugi Željkov kandidat, Maid Hećimović i to sa pesmom Dina Merlina „Da je tuga sneg“. Još jednom siguran i veoma emotivan, Maid je dokazao da je zaslužio da se nađe u top 3 kao i da je definitivno jedan od najinteresantnijih kandidata u ovoj sezoni. Kristina je ponovo komentarisala prva pohvalivši Maida na pomalo neobičan način koji nije baš naišao na odobravanje publike. Emina je na neki način prokomentarisala da upravo Maid treba da pobedi večeras i ohrabrila ga je, da bez obzira na krajnji ishod, istraje i napravi karijeru. Željko je rekao da, kada bi morao da glasa, ne bi mogao da se odluči između njega i Daniela – nismo mu poverovali...

Poslednja je u drugoj fazi nastupila Tamara Milanović a njen drugi izbor za večeras bila je pesma sastava Negativ „Ja bih te sanjala“. Ovu veoma zahtevnu pesmu, koju je u originalu otpevala Ivana Peters, jedan od najboljih ženskih vokala na domaćoj sceni, Tamara je otpevala na svoj načinu svedenoj, akustičnoj verziji. Mogli bismo diskutovati o tome koliko je ova Tamarina verzija čuvenog rok hita uspela ali ono oko čega ćemo se verovatno složiti jeste činjenica da je ova pesma prošla daleko bolje nego Miley te da se Tamara sa drugom pesmom daleko više opustila a samim tim je i dala sve od sebe, nesputana tremom. Mnogi će se setiti da je Tamara ovu istu pesmu pre par godina pevala u finalu takmičenja Ja imam talenat...

U drugom revijalnom delu je nastupila Tijana Dapčević koja je izvela pesmu kojom će ove godine na Eurosongu predstavljati Makedoniju.

Publika je SMS glasanjem odlučila da od preostalo troje takmičara odmah ispadne Maid Hećimović dok su dalje, u duel prošli Daniel Kajmakoski i Tamara Milanović.

Daniel je za prvu pesmu u duelu odabrao prelepu baladu "The Hardest Thing" a Tamara jednu od najomiljenijih pesama X Factor takmičarki širom sveta, "Light Up" jedne od X Factor pobednica Leone Lewis. Drugi Danielov izbor je bila pesma "Red" njegovog imenjaka Daniela Merriweathera a Tamarin još jedna balada ovoga puta od Adele, "Don't You Remember" što su pesme sa kojima su nastupili na svojim audicijama.

Nakon duela žiri je dobio šansu da prokomentariše nastupe ali je završna reč pripala publici koja je putem SMS glasanja donela odluku o pobedniku.

Konačno, proglašen je pobednik prvog regionalnog X Factora - Daniel Kajmakoski!

Za pregled prvog dela super-finala kliknite OVDE.

Za intervjue sa superfinalistima kliknite OVDE

Ostavi
komentar
  • 24.03.2014, 01:40h Sanja - Pesma "The hardest thing" koju je pjevao Daniel je od Tose Proeski.

  • 24.03.2014, 01:29h Marija - numera "The Hardest Thing" je od Tose Proeski ne od The Script

Povezano