Novosti

23.03.2014.

X Factor: Nakon prve etape super-finala ispali Doktori i Lukijan X Factor, žiri
foto: Luka Pilipović
X Factor: Nakon prve etape super-finala ispali Doktori i Lukijan

U borbi za pobedu i dalje: Tamara, Daniel i Maid

Super - finalna noć prve sezone regionalnog X Factora počela je tačno u 21h uz gromoglasni aplauz publike koja je do poslednjeg mesta popunila Kombank Arenu. Voditeljka Ana Grubin je za večeras najavila drugačija pravila "igre" u odnosu na ono na šta smo do sada navikli pa će tako petoro super-finalista tokom večeri "ispadati" u fazama, linije za glasanje otvorene su od samog početka a sa jednog broja moguće je glasati neogranicen broj puta. 

Prvi su led probili Kristinini Doktori koji su do super - finala došli bez i jednog jedinog duela. Prva pesma koju su večeras izveli bila je kombinacija hitova Olly Mursa "Trouble Maker" i "The Way You Are" Bruna Marsa. Nama koji smo super finale pratili putem malih ekrana, nastup Doktora je od samog početka zvučao veoma problematično i falš. Žiri je međutim, bio sasvim drugačijeg mišljenja pa su svo četvoro pohvalili njihov nastup, izgled i energiju dok se niko nije osvrnuo na falševe koji su u prenosu pokvarili utisak.

Drugi je večeras nastupio kandidat Emine Jahović, Lukijan Ivanović koji se predstavio u nešto drugačijem svetlu izvevši "Don't You Wory Child", dance hit sastava Swedish House Mafia. Budući da je do sada izvodio nešto mirniji i uglavnom domaći repertoar, Lukijan se u novoj ulozi snašao prilično solidno mada je trema bila prisutna. Koncentracija mu je u nekoliko navrata padala, glas mu je bežao a bilo je i falševa. Twitteraši su ga sahranili, komentarišući u negativnom kontekstu sve od stajlinga do pevanja dok je žiri ponovo bio nepotrebno blag. Komentari koje su dali bili su uopšteni i sveli su se na fraze primenjive na svaki nastup i svakog takmicara. Sve u svemu, ukoliko niste ekspert i niste sigurni u svoj sud, komentari žirija vam sigurno nisu bili od pomoći.

Treći je nastupio Daniel Kajmakoski koji je status nezvaničnog favorita zaslužio još na audiciji zadržavši ga sve do večeras. Njegov i izbor njegovog mentora Željka Joksimovića ovoga puta bila je sjajna pesma sastava Kings Of Leon "Sex On Fire" koju je Daniel savršeno izveo. Bio je siguran, izgledao je kao da nije osećao ni malo treme, glas je kontrolisao savršeno i apsolutno se slažemo sa  Kikijem koji je rekao da je ovo bio jedan od njegovih najboljih nastupa do sada. I, budući da se tokom Danielovog nastupa nije čuo nikakav problem niti falš, zaključićemo da problem u tehnici, prenosu i ozvučenju ne postoji...

Maid Hećimović je nastupio četvrti nakon što ga je Željko Joksimović najavio rečima „čovek-glas“. Dosledan svom stilu i izboru repertoara Maid je i ovoga puta pevao pesmu sa domaćeg repertoara, Čolinu baladu „Ti nikad nećeš biti kao moja mati“. Kao i uvek, dao je sve od sebe, ne štedeći glas niti emocije i žiri je to prepoznao, počastivši ga zaista darežljivim komentarima. Uz po koju suzu Maid je pozdravio publiku priznavši da je za njega ogroman uspeh što je uopšte uspeo da dođe do super - finala posebno ako imamo u vidu da je Maid ispao nakon kuća sudija da bi kasnije, voljom publike i produkcije bio vraćen u takmičenje.

Tamara Milanović, kandidatkinja iz grupe Kikija Lesendrića i jedina preostala dama, nastupila je poslednja u prvoj etapi izvevši mega hit Miley Cyrus „Wrecking Ball“. Nažalost, i pored svih simpatija koje nam je Tamara svima izmamila poslednjih nedelja, ne možemo reći da je ovaj nastup dobro prošao... Pesma je, za početak, bila u previsokom tonalitetu za njen glas pa se na svakom refrenu mučila a deluje i da je zbog treme imala problema sa kontrolom glasa tokom čitave pesme. Takođe, u nekoliko navrata je uletala prebrzo razilazivši se pratnjom... Sve u svemu, ovo nije bio nastup kakav biste očekivali u super – finalu jednog ovakvog takmičenja. Članica žirija, Kristina, koja je komentarisala prva, nije međutim, bila ni sličnog mišljenja pa je čak prilično darežljivo pohvalila Tamaru konstatujući da je pesmu otpevala tehnički savršeno (?!).

Marija Šerifović je u revijalnom delu izvela svoj najnoviji singl, prvi nakon čak pet godina pauze, koji ujedno i njen novi album.

Nakon prve etape, prema glasovima publike takmičenje su napustili Doktori i Lukijan Ivanović.

 

Ostavi
komentar

Povezano