Novosti

11.09.2013.

X Factor: Kompletan žiri na prvoj konferenciji za novinare X Factor, konferencija za novinare
foto: Sara Jović
X Factor: Kompletan žiri na prvoj konferenciji za novinare

Očekujte neverovatan show!

Na upravo održanoj konferenciji za novinare za prvi regionalni X Factor prisustvovala su sva četiri člana žirija: Željko Joksimović, Emina Jahović, Kiki Lesandrić i Kristina Kovač. U opuštenom razgovoru oni su zajedno sa Ivanom Baltić koja je vodila konferenciju, odgovarali na brojna pitanja više nego radoznalih novinara.

Opšti utisak je, da je MBK produkcija koja je vlasnik licence za naš region, napravila sjajan izbor i da će žiri u ovom sastavu izuzetno doprineti sjajnom takmičarskom show-u koji nas očekuje na televiziji PINK već od 22. oktobra. Kristina Kovač je, prema sopstvenom priznanju, veliki fan X Factora (posebno britanskog), pa je samim tim i sjajan poznavalac kako pravila i samog toka takmičenja tako i prakse iz ostalih zemalja. Otvoreno je priznala da je sa velikim uzbuđenjem primila poziv produkcije da se priljkuči projektu i da je izuzetno srećna što će biti deo žirija u prvoj sezoni. Kiki je bio uzdržan ali je više puta naglasio da veruje u X Factor kao format i da će kao žiri i mentor dati svoj maksimum. Emina je rekla da je ponosna što će biti deo žirija kao da će se u svojim odlukama oslanjati na razum ali i na srce, koje i u privatnom životu uvek pažljivo sluša. Već nakon kratkog razgovora sa njom bilo je jasno da će upravo ona biti najemotivnija karika u četvoročlanom žiriju i samim tim odličan balans pomalo uzdržanim i racionalnim momcima. Željko Joksimović je ostao veran maniru po kom ga dobro znamo – uzdržan, staložen i pomalo strogog nastupa pa ne treba da čudi što je novinare naveo na pitanje da li će baš on imati „ulogu“ Simona Cowela čiji sud i komentari uvek imaju najveću težinu. Na ovo pitanje nismo dobili odgovor a Željko je priznao da (još uvek) nije veliki poznavaoc X Factora.

Produkcija je već na prvoj konferenciji žiri stavila na probu interesantnom „aktivacijom“ tokom koje je čak četvoro novinara otpevalo po jednu pesmu a njihov zadatak je bio da daju komentare, kao što će već za nekoliko dana imati prilike da rade sa kandidatima koji su prošli pred-audicije a koji će se u sledećem krugu naći pred njima. Solidne pevačke sposobnosti novinara malo su zatekle naš žiri pa su dali uglavnom pozitivne komentare, uz mnogo uvijanja i smeha.

Produkcija je još jednom istakla da se za pred-audicije prijavilo više od 8 hiljada ljudi kao i da su nakon Beograda bili potpuno uvereni da će kvalitet takmičara biti na zavidnom nivou kakav do sada nismo imali prilike da vidimo. Snimci kandidata sa pred-audicija se upravo pregledaju a oni koji su prošli uskoro će biti telefonski obavešteni o daljim koracima. Sledeća faza – audcija – kandidate dovodi pred žiri koji će odlučiti ko će od njih proći u sledeći krug. Kandidati će u daljem toku takmičenja biti podeljeni u 4 grupe: 1. momci, 2. devojke, 3. pevačke grupe i 4. kandidati preko 30 godina.

Emitovanje počinje 22. oktobra. Uskoro opširnije o svemu što nas očekuje u prvoj sezoni najpopularnijeg talent show-a na planeti!

Pratite nas.

Ostavi
komentar