Novosti

04.03.2014.

X Factor: Ispala je Ilma Karahmet! Ilma Karahmet
foto: Luka Pilipović
X Factor: Ispala je Ilma Karahmet!

Poznata imena pet super-finalista!

Večerašnji, poslednji LIVE X Factora emitovan iz studija u Šimanovcima, i ujedno poslednji iz faze „finale“ bio je u znaku pesama mentora, Željka, Emine, Kikija i Kristine. Kandidati su se zbog ove odluke produkcije našli u teškoj poziciji iz razloga što je najveći deo njih pevao pesmu koja je originalno pisana za suprotan pol. Jedino su Maid i Daniel imali prilike da pevaju „muške“ pesme i tu su prednos iskoristili na najbolji mogući način. U revijalnom delu nastupio je prvo Parni valjak koji će u subotu 8. marta održati koncert u Kombank Areni, Nataša Bekvalac i Ana Stanić koja je večeras promovisala novu pesmu „Ovaj dan“.

Kako je i bilo predviđeno, takmičenje je večeras napustio jedan kandidat, Ilma Karahmet - dok je ostalih pet prošlo u super finale koje ćemo gledati u nedelju 23. marta. Naš eksluzivni intervju sa Ilmom pročitajte OVDE.

Nakon svih šest nastupa, publika je najmanji broj glasova dala Maidu Hećimoviću i, neočekivano, Ilmi Karahmet. Kroz „pesme spasa“ (koje je večars za svoje miljenike birala publika), ovo dvoje kandidata su pokušali da pridobiju naklonost žirija i obezbede prolaz dalje. Maid, kome ovo nije prvi put da peva u dvoboju, je pevao "Odiseju" a Ilma baladu "Korake ti znam" Maye Sar.

Detaljan pregled svih nastupa sledi:

Osmi LIVE je otvorio Maid Hećimović pesmom svog mentora "Nije ljubav stvar". Grlat, siguran i ubedljiv kao i uvek, Maid je na samom početku podigao publiku na noge a žiri je za njegovo izvođenje imao samo reči hvale. Maid je u razgovoru sa Anom Grubin priznao da je ovu pesmu želeo da peva od samog početka te da je jedva dočekao večerašnji show na čijem su repertoaru pesme mentora. Intervju sa Maidom pročitajte OVDE.

Nakon što je Haris Ćato pre par nedelja napustio takmičenje, Ilma Karahmet je ostala najmlađa kandidatkinja. Ona je je za večeras odabrala čuveni hit Pilota "Kao ptica na mom dlanu". Kao i uvek, Ilma je bila intonativno perfektna, pesmu je iznela na svoj način i izvukla iz ovog klasika - najviše. Kiki, kog je kamera tokom njenog nastupa u više navrata zumirala, očigledno je bio ponosan na Ilmu i to, rekli bismo, sa punim pravom. Emina, koja je Ilmin nastup komentarisala prva, je i pored zamerki vezanih za tempo (za koji je rekla da je bio prespor), dala sve pohvale na šta se nadovezao i Željko. Kristina je divno prokomentarisala Ilmine visine a Kiki je naravno stao uz svoju kandidatkinju zaključivši da se odlično snašla sa ni malo lakim zadatkom – da otpeva „mušku pesmu“.

Kristinina fenomenalna petorka, Doktori, dobili su baladu „Da te volim“ koju je pisala a Kristina a izvela Aleksandra Kovač. Krenuli su dosta nesigurno, sa klimavim višeglasima koji su bili tonalno diskutabilni ali je taj utisak sasvim izbrisan nakon brilijantnog Arminovog izvođenja druge strofe. Nama, koji show pratimo putem malih ekrana, delovalo je da glasovi nisu bili dobro balansirani pa smo prateće linije često čuli glasnije od onoh koji bi, logično, trebali da budu lead... Na kraju pesme Kristina je dodala interesantan, novi deo, potpuno drugačiji od originala koji je zvučao odlično u ovoj, višeglasnoj verziji. Emina je priznala da se iskreno oduševila njihovim nastupom a priznala je i da je njena omiljena Kristinina pesma „Kolena“, što je interesantna opaska ako uzmemo u obzir sve nesuglasice između ove dve dame koje su eksalirale u proteklih nekoliko nedelja. Željko i Kiki su takođe pohvalili Doktore a Kristina je očekivano stala iza svojih dečaka rekavši da je veoma ponosna na njih.

Lukijan Ivanović je nastupio sa duetom Emine Jahović i Saše Kovačevića „Još ti se nadam“ tokom koje je pevao i istovremeno svirao klavir, i to prilično dobro. Pesma mu je fantastično „legla“ pa je ovo bio jedan od Lukijanovih najboljih nastupa. Željko je u skladu sa ovim našim zaključkom rekao da je ovaj žanr za Lukijana odličan kao i da mu preporučuje da nastavi da se razvija u ovom pravcu. Kristina je rekla da je bio odličan, Kiki takođe, a Emina je, što je i normalno, rekla da je ponosna na njega kao i da je pesmu izveo jednako dobro kao ona i Saša (Kovačević). Intervju sa Lukijanom pročitajte OVDE.

Najneobičnija takmičarka, Tamara Milanović, nije, u izjavi koja se emituje pred nastup, krila nezadovoljstvo zbog, prema mnogima diskutabilnog, ispadanja Aleksandre Brković koja je prošlog utorka show napustila bez glasanja, odlukom produkcije. Tamara je izvela pesmu Kikija Lesendrića „Slučajno“ sa kojom se prilično dobro snašla. Iako veoma specifična kako po boji glasa tako i po izrazu, Tamara nas do danas nije ubedila da je, kako Kristina Kovač od samog početka tvrdi, velika zvezda svetskih razmera. Njeno izvođenje je, iako korektno i tačno, na trenutke bilo dosadno. Emina se sa ovim našim utiskom nije složila rekavši da je njen nastup doživela veoma emotivno što joj se veoma dopalo. Istog je mišljenja bio i Željko koji je pored Tamare pohvalio i Kikija, za aranžman. Intervju sa Tamarom pročitajte OVDE.

Nezvanična zvezda ove sezone, Daniel Kajmakoski, nastupao je večeras poslednji izvevši pesmu svog mentora Željka „Ljubavi“. Po prvi put od početka sezone Daniel je na trenutke bio nesiguran i to naročito na početku, tokom prve strofe u kojoj je u par navrata kasnio sa upadima i, čini se, imao problem sa tekstom. Ipak, ništa od ovoga nije uticalo na opšti utisak da je Kajmakoski pevački jednostavno na drugom nivou u odnosu sve ostale kandidate. On jedini ne liči na amatera a na sceni se snalazi toliko dobro da imate utisak da je tu oduvek. I što pesma više odmiče, on je sve bolji, ubedljiviji, sigurniji i šarmantniji. Naravno, dugim, ispevanim, visokim tonovima na kraju je učinio da mu zaboravimo sve „greškice“ izazvavši gromoglasan aplauz.  Kristina nije bila oduševljena izborom pesme ali je ipak pohvalila Daniela dodavši da veoma veruje u njega. Željko mu je samo rekao da i kada greši, on to čini sa stilom. Uostalom, bilo je i vreme da i Daniel dobije komentar a ne samo hvalospeve. Intervju sa Danielom pročitajte OVDE.

Ostavi
komentar
  • 5.03.2014, 13:45h Renata - Nije fer,ako su rekli da je najbolja zasto su je izacili?VRATITE ILMU KARAHMET!

Povezano