Novosti

25.08.2018.

Vreme je da se oprostimo od Davida Guette
foto: Youtube screenshot
Vreme je da se oprostimo od Davida Guette

Sledi mu zaokret u karijeri

David Guetta ima onih koji ga osporavaju, koliko i fanova. Ono što je za njega najbitnije, vole ga svi iz muzičke industrije i rado stavljaju njegovo ime na novi singl. 
 
On je jedan od odgovornih za ovaj ludački trend saradnji danas. Njegov album One Love imao je drugog jakog izvođača na svakoj pesmi - Kelly Rowland, Ne-Yo, will.i.am, Estelle, Akon, Kid Cudi... Taj trend nastavio je Calvin Harris, a ekspanzija EDM-a i potraga za crossover hitovima nastavlja se i dalje. Kada tome dodate da jedan izvođač sa milionima pratilaca praktično je medij za sebe, jasno je kako se prave taktike za plasiranje hita. 
 
Recept za hit je poznat: Treba vam jedan EDM producent, globalna zvezda, pevač i po mogućstvu latino zvezda. To se upravo dešava na pesmi Goodbye
 
Zvanično, ovo se vodi kao zajednički singl Jasona Derula i Guette, ali je jasno ko drži konce, kao i to da je Nicki Minaj predominantna u pesmi, očekivano. 
 
No, dešava se nešto interesatno sa Davidom. Naslov ovog teksta nije clickbait, već aludiranje na njegov novi projekat. 
Već neko vreme se spekuliše da nam priprema nešto novo, pod novim aliasom. 
 
Guetta je singlom Goodbye najavio sedmi album pod jednostavnim nazivom 7. Na njemu će biti pesama koje već znamo - sa Justinom Bieberom 2U i Siom Flames, dok će izdanje otvoriti nedavna Don’t Leave Me Alone sa Anne-Marie. Na 7 ćemo imati i upravo objavljenu Black Coffee saradnju Drive, čuti Lil Uzi Verta, Bebe Rexhu i još puno zvezda. 
 
Singl Goodbye deluje usiljenije nego neki prethodni pokušaji, ali ga zanemarujemo jer je potvrđeno da će 7 biti dupli album! Drugi album biće potpisan imenom Jack Back, što je ime i Guettine etikete. Već je Spinnin' Records objavio pesmu Overtone, bez najave da je reč o proslavljenom producentu. Nadaju se organskom rastu slušanja, premda to uključuje i premijeru na Guettinom setu letos na velikom festivalu. 
 
Da li je David Guetta zaista iscrpeo sve velikoprofilne saradnje i hoće li se vratiti nešto kvalitetnijem hausu od kojeg je počeo, ostaje nam da vidimo. 
 
Goodbye će verovatno provesti nekoliko nedelja na solidnim pozicijama prezasićenih lista, ali teško da će ostati upamćena kada se budemo osvrtali na 2018. No, ovo je godina kada dobijamo novog izvođača. Dobrodošao nam, Jack Back! 
 
 
 
Ostavi
komentar

Povezano