Novosti

22.05.2013.

Vlado Georgiev, novi album "Daljina" izlazi za 15 dana! Vlado Georgiev
foto: PR Photo
Vlado Georgiev, novi album "Daljina" izlazi za 15 dana!

Promocija na datum rođendana, 6. juna

Napokon je došao i taj trenutak koji svi kao na iglama već dugo, dugo očekujemo!

Naravno, radi se o najatraktivnijem domaćem muzičkom izdanju u poslednjih par godina – novom, trećem po redu, albumu Vlade Georgieva! Kako saznajemo iz Vladinog tima, promocija albuma zakazana je za četvrtak 6. jun!

Sve što smo do sada čuli od novog materijala je predivna balada „Živim sad“ koju je premijerno izveo 25. januara ove godine u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“. Pored ove pesme, publika na koncertima u Novom sadu i Kragujevcu imala je prilike da čuje i još nekoliko novih pesama, ali to je sve. Do koje mere su Vladini fanovi željni novog matgerijala govori i činjenica da je video sa LIVE izvođenjem pesme „Živim sad“ („Veče sa Ivanom Ivanovićem“) na sajtu YouTube za manje od 4 meseca pregledan preko milion i 400 hiljada puta!

Datum promocije albuma „Daljina“ nije slučajno odabran. Najupućeniji znaju da je 6. juna Vladov rođendan, pa će razloga za slavlje biti više nego dovoljno. Pet dana pre zvanične promocije, tačnije 1. juna, bečka publika će na koncertu u dvorani Piramide imati prilike da premijerno čuje sve nove pesme.

Očekivanja su velika i to sa pravom, posebno ako se ima u vidu da na albumu sviraju: Vini Koljuta koji važi za trenutno jednog od najboljih svetskih bubnjara i Dominik Miler, Stingov gitarista koji je radio sve njegove albume. Kad su prateći vokali u pitanju, njih je otpevao gospel pevač Denis Montgomeri Treći, profesor pevanja na najprestižnijoj svetskoj muzičkoj akademiji Berkli u Bostonu. Ovo nije prvi put da Vlado sarađuje sa ovim vrhunskim vokalom. Denis je 2007. godine za potrebe snimanja čuvenog Vladovog singla "Do svitanja" u Srbiju došao sa svojim horom koji su činili njegovi studenti: Kevin Ros, Mark Robertson, Belinda Mekilvan i Šenon Mekfild.

Album „Daljina“, na kom se nalazi 12 numera, sniman je u studiu Barba koji važi za jedan od najkvalitetnije opremljenih u ovom delu Evrope a kao i prethodna tri albuma, izlazi pod etiketom “Barba Music".

Sada je sasvim jasno šta će biti soundtrack leta 2013. Hvala Vlado!

Kompletna lista pesama sa „Daljine“:

Djevojka za dva minuta

Živim sad

Ako mi loše krene

Mogu sve

Reci ne ili da

Daljina

Iskreno

Uvijek sam tu

Taksi

Ne zovi me

Hoću život svoj

Razlog da znam

Ostavi
komentar