Novosti

30.06.2018.

Veličanstveni album Florence and the Machine
foto: Youtube screenshot
Veličanstveni album Florence and the Machine

High As Hope

Ljudi za ovaj album govore da je savršen, pri čemu to zaista i misle. Florence Welch je autentična pojava na muzičkoj sceni, a svoj kvalitet je prethodnih godina iznova pokazivala. Njen vokal je prepoznatljiv, a izraz prihvatljiv ljudima koji podjednako vole pop i alternativu. No, kako to danas u vremenu hiperprodukcije biva, Florence je na kratko počela da gubi zadovoljstvo u celom procesu, ali na radost svih nas kaže: 
 
Opet sam našla radost u pisanju muzike“.  
 
Kaže da je album nazvan High As Hope zbog toga što je našla nadu kroz borbu sa sa disleksijom, anoreksijom, zavisnostima i promiskuitetom, ali završava njenim oslobođenjem. Muziku je, kako kaže, ranije koristila da popuni praznine u sebi, a ovaj album je proizvod nove, slobodne Florence. Pored nje, koja je producent i tekstopisac svih deset pesama na albumu, kao izvršni producent se potpisuje i Emile Haynie, koji stoji iza debi albuma Lane Del Rey. Albumu su prethodili singlovi A Sky Full Of Song i Hunger, a nedavno je objavljen i spot za novi singl Big God“ na kom gostuje mag elektronske muzike Jamie xx kao i saksofonista Kamasi Washington.
  
Na novim pesmama započela je sa radom odmah po završetku How Big, How Blue, How Beautiful turneje, samostalno i usamljeno u svom studiju u Pekamu, u južnom Londonu, uz tehničku pomoć dugogodišnjeg saradnika Bretta Shawa. “Taj studio nije najskuplji i najbolji studio na svetu, ali mi dopušta da radim pesme na svoj način – u studiju smo samo moj inženjer i ja, i imamo potpunu kreativnu slobodu eksperimentisanja s intrumentima i zvukovima, što i jeste moj autorski potpis; bez zadrške mogu da lupam po zidovima, loše sviram klavir i da budem apsolutno svoja“.
 
Za Florence + the Machine ovo je četvrto po redu studijsko izdanje, a uz već pomenute muzičare u radu na pesmama su učestvovali i Sampha, Kelsey Lu i Tobias Jesso Jr. Objavu izdanja prati i velika svetska turneja – nakon nekoliko letnjih festivalskih nastupa, u septembru i oktobru ove godine će započeti severnoamerički deo High As Hope turneje, nakon čega tokom novembra slede nastupi u Velikoj Britaniji i Irskoj.
 
 
Ostavi
komentar

Povezano