Novosti

25.01.2016.

Uskoro izlazi novi album britanskog indie benda The Coral The Coral
foto: Promo photo, Lampshade media
Uskoro izlazi novi album britanskog indie benda The Coral

Konačno novo izdanje nakon 5 godina pauze

Članovi britanske indie grupe The Coral su ponovo zajedno i rade ono u čemu su najbolji! Pripremili su novi studijski album nakon pet godina pauze. Izdanje “Distance Inbetween” će se naći u prodaji od 4. marta.

Gledajući unazad, pevač grupe The Coral Džejms Skeli opisuje njihovu višegodišnju pauzu kao period žalosti. I dodaje: „Bili smo umorni. Pokušali smo i da snimamo, ali materijal nije bio dovoljno dobar. Mnogo stvari se nakupilo, koje smo morali da pustimo i da se povučemo korak nazad. Negde duboko u sebi, znao sam da ćemo se vratiti na scenu“.

Novi album “Distance Inbetween” prati izdanje “The Curse of Love”, na kome se nalaze stare pesme, a objavljeno je 2014. godine. To znači da pesme na sedmom albumu predstavljaju prvi potpuno novi materijal od 2010. godine, tačnije od albuma Butterfly House.

„Ostali smo verni starom zvuku...Nismo želeli da album The Invisible Invasion bude savršen muzički – već da bude više sirov. Butterfly House je bio slojevit, i voleli smo ga zbog toga, međutim ovog puta smo uradili sve drugačije. Snimili smo album koji nas predstavlja na pravi način – novu formu benda. Svaki od naših albuma je na svoj način ekstreman – ima svoju temu i ličnost“.

Nove pesme The Coral je snimio uživo i uglavnom iz prvog puta u liverpulskom studiju „Parr Street“ sa ko-producentom Ričardom Turvijem. Zbog toga dvanaest numera koje se nalaze na albumu, zvuče „sirovo“ i pokazuju pravac u kome se kreće novoofomljeni The Coral.

Novi album grupe The Coral posvećen je Alanu Vilisu, mentoru i šefu Deltasonic izdavačke kuće koji je tragično preminuo 2014. godine.

Ostavi
komentar

Povezano