Novosti

28.09.2014.

Upoznajte The Handsome Family True Detective
foto: YouTube screenshot
Upoznajte The Handsome Family

Bračni par iz špice za „True Detective“

Jedna od serija koja je definitivno obeležila ovu godinu jeste „True Detective“, u kojoj su briljirali Woody Harrelson i Matthew McConaughey, a mi vam predstavljamo par koji nas je iz epizode u epizodu uvodio u sablasni svet močvara Luizijane!

Uvodna pesma svake epizode je „Far From Any Road“ koju izvode bračni par Brett i Rennie Sparks, koji nastupaju pod nazivom The Handsome Family. Sastav je formiran 1993. godine u Čikagu, a muzika ovog dua se može podvesti pod alternative country i americana žanrove.

Brett je zadužen za komponovanje muzike, dok Rennie piše tekstove, a svoju inspiraciju izvlače iz tradicionalne country muzike, bluegrass žanra (muzika u regionu Apalačkih planina, koji obuhvata deo od Pensilvanije na istoku do Alabame i Džordžije na jugu), kao i balada u kojima je tematika ubistvo.

Svoj debitantski album „Odessa“ su izbacili 1994. godine, a do sada su ukupno izdali 10 studijskih albuma, od kojih je „Wilderness“ poslednji, izbačen prošle godine.

Pesma koja se iskorišćena kao uvod u popularnu seriju nalazi se na albumu „Singing Bones“ iz 2003. godine, a ogromna popularnost HBO drame je doprinela da se muzika The Handsome Family čuje širom sveta – čak su je i proslavljeni rokeri iz benda Guns'n'Roses iskoristili kao numeru kojom su otvorili svoju ovogodišnju turneju!

Ostavi
komentar