Novosti

06.09.2018.

Thom Yorke objavio naslovnu pesmu za film Suspiria
foto: Youtube screenshot
Thom Yorke objavio naslovnu pesmu za film Suspiria

Stiže i prateći album

Frontmen najvećeg alternativnog benda na svetu, Thom Yorke, objaviće novi solo album koji je ujedno i muzička podloga za novi film Suspiria koji je režirao Luca Guadagnino. Album naslovljen Suspiria (Music for the Luca Guadagnino Film) biće objavljen 26. oktobra za izdavačku kuću XL Recordings, a naslovni singl je već tu.
 
Album se sastoji od 25 kompozicija koje predstavljaju miks instrumentalnih komada i pesama nešto tradicionalnije strukture kao što su Unmade, Has Ended i Suspirium čija je osnovna muzička tema ujedno i glavna tema filma.
 
Muzički gledano, ovo izdanje predstavlja kombinaciju klavirskih balada, elektronske muzike u maniru nemačkog Krautrock-a, slojevitih vokalnih deonica i melodija koje spajaju motive užasa, čežnje i melanholije. Pored frontmena Radioheada, svoj doprinos su dali i Sam Petts-Davis kao koproducent, Noah Yorke kao bubnjar, Pasha Mansurov kao flautista, kao i Londonski savremeni orkestar i hor.
 
Film Suspiria je rimejk istoimenog kultnog horor ostvarenja iz 1977. godine koje je originalno režirao Dario Argento. Radnja novog filma je, kako je to bio slučaj i sa originalom, smeštena u Berlin 1977. godine. Film će, kao i album, svoju svetsku premijeru doživeti 26. oktobra. Muzika iz filma biće dostupna na svim digitalnim streaming i download platformama, kao i na duplom CD-u i duplom ružičastom vinilu.
 
 
Ostavi
komentar