Novosti

10.11.2016.

The xx nas skinuli sa čekanja
The xx nas skinuli sa čekanja

Poslušajte pesmu On Hold

Ovo je britanski bend koji je napravio nemoguće - pomirio mainstram i underground! Prvi eponimni album stvorio je fanatičnu publiku i pokupio sve lovorike, a album Coexist imao je neverovatan uspeh i ustoličio ih kao najrelevantniji indie pop bend novije muzičke istorije. Na njihove pesme niko nije ostao ravnodušan - posebno na singlove koje muzički urednici serija mnogo vole i instrumentalnu pesmu Intro korišćenu u raznorazne svrhe.

Tri introverta napravili su pesme naslanjajući se na britansku tradiciju uz moderan pristup produkciji i veoma iskrene lirike. Oni su ono što su Everything But The Girl bili za neke prethodne generacije. Romy i Oliver smenjuju se na vokalima i sviraju, a produkciju radi Jamie koji je tokom pauze koju je bend uzeo za sebe, napravio još jedan izvanredan album In Colours. Očigledno okrenut rave kulturi, Jamie je uneo novine u izdanje koji je pred nama. Kažu da smo slobodni da očekujemo sasvim novi pristup. Ovo je zaista nešto što jedva čekamo! 

Kažu nam i da nakon mnogo godina provedenih zajedno u kojima su bili blizu i daleko, dodirivali dno i najviše tačke, prošli kroz bolne trenutke i procese celivanja, srećni su što nama mogu da podele pesme o tome. Njihov treći album I See You stiže 13. januara 2017. godine. Svesni su da su ovo čudna vremena u kojima smo se svi našli i da svakodnevno stižu različite vesti na koje više ni ne znamo kako da reagujemo, ali se nadaju da će ovaj album uneti bar malo radosti i naći svoj put do slušalaca. 
 
Jesmo li vam rekli koliko ne možemo da ga dočekamo? 
 
Tu je bar sasvim nova pesma On Hold koja je tačno između onoga gde su nas The xx ostavili prošlim albumom i svega što je Jamie xx u međuvremenu radio. Dajemo joj najviše ocene i zamišljamo se na prvom koncertu koji će nakon dve i po godine imati na samo 442km od Beograda već 28. novembra.
 
Ostavi
komentar

Povezano