Novosti

25.07.2018.

The Decemberists zapanjili novim spotom
foto: Youtube screenshot
The Decemberists zapanjili novim spotom

Kakav je život sa deformitetom

Američki indie rock bend The Decemberists objavio je zapanjujući novi video za singl Once In My Life koji je ujedno deo aktuelnog albuma I’ll Be Your Girl. 
 
Video koji je režirala Autumn de Wilde prati jednu noć u životu njenog brata Jacoba koji se celog života bori sa ruganjem sredine zbog svog fizičkog izgleda i stanja. Naime, Jacob je visok 220 centimetara i ima problema sa govorom i sluhom. Shodno pesmi koja predstavlja oslobađanje od osećaja tuge i potištenosti, Jacob odlučuje da svoju tugu “otpleše”.
 
Tražili smo ideju za spot koji bi na neki način preneo duh pesme. Po mom mišljenju, ova pesma je meditacija, molba kosmosu za koju verujem da svako od nas u nekom trenutku uputio. Zamolili smo našu staru prijateljicu i saradnicu Autumn de Wilde da nam predloži neku ideju i ona je istupila sa prostom ali jako moćnom pričom - pričom o svom bratu koji se celog života borio sa fizičkim i intelektualnim poteškoćama a koji sada pleše na ulicama Los Anđelesa i pesmi daje sasvim novo svetlo” izjavio je Colin Meloy, frontmen benda.
 
Na novom albumu grupa eksperimentiše sa nešto drugačijim zvukom od onog na koji je njihova publika navikla. Već od prvih singlova bio je jasan uticaj bendova poput New Order i Roxy Music. Producent ovog izdanja bio je John Congleton koji je sarađivao sa popularnim izvođačima kao što su St. Vincent i Lana Del Rey.
 
Ostavi
komentar