Novosti

26.10.2017.

Sutra stiže novi Fever Ray album
foto: Youtube screenshot
Sutra stiže novi Fever Ray album

Nakon osam dugih godina

Čitave nove generacije su stasale tokom osam godina koliko Karin nije objavljivala pod imenom Fever Ray. Možda neki nisu svesni njenog uticaja i značaja, ali se nadamo da će novim albumom biti upućeni na ovu damu koja poslednje dve decenije definiše skandinavsku muziku, utiče na elektronsku uopšte, odnosno izvođačku umetnost kao takvu. 
 
Karin Dreijer je sa svojim bratom osnovala The Knife još 1999. godine. Objavili su pet uspešnih albuma, a kao solo izvođač, pod imenom Fever Ray, pre osam godina dala nam je i eponimni, koji je odmah postao kultni klasik. 
 
 
Jaki vizuelni izražaj i autentični zvuk ono su što odlikuje sve projekte koje Karin radi. Uz izvođače kao što su recimo Robin i Trentemoller, pokrenula je sasvim novi talas alternativnog popa, koji je, čini se, mogao da dođe samo iz uređenih zemalja Skandinavije. 
 
Veliko i izuzetno prijatno iznenađenje desilo se prošle nedelje kada je objavljena pesma To The Moon And Back, kao i prateći spot. Sada je stiglo obaveštenje da sutra dobijamo i ceo novi album. Zvaće se Plunge, a na njemu su radili vrsni producenti kao što su Paula Temple, Deena Abdelwahed, NÍDIA, Tami T, Peder Mannerfelt i Johannes Berglund.
 
 
Ostavi
komentar

Povezano