Novosti

03.12.2012.

Suede spremaju novi album Suede
foto: Youtube screenshot
Suede spremaju novi album

Nakon pauze od 10 godina - ponovo snimaju

Suede je, mnogi to dobro znaju, alternativni rock bend iz Londona koji se pojavio davne 1989. godine, a svega tri godine kasnije bili su okarakterisani kao najbolji mladi bend u zemlji. U narednih deset godina izbacili su pet albuma: Suede (1993), Dog Man Star (1994), Coming up (1996), Head Music (1999) i A New Morning (2002). Debi izdanje Suede dospelo je na vrhove top lista i proglašen je za najbrže prodavan debi album decenije. Nakon teškoća oko drugog albuma i promena u sastavu benda izbacili su Coming up koji je postao njihov najprodavaniji album i samim tim doneo im je ogroman komercijalni uspeh.

Na žalost, frontmen i genijalni vokal Brett Anderson postaje zavisnik o heroinu i kreku ali su bez obzira na to izbacili još jedno izdanje a zatim i poslednje, 2002. godine koji je bio razočarenje, naročito u komercijalnom smislu. Usledila je duga pauza, a onda se na iznenađenje mnogih bend 2010. ponovo konsolidovao i održao niz odličnih koncerata.

Trenutno na opštu radost obožavalaca, udaraju glanc na najnovijem albumu koji je najavljen za prvu polovinu 2013. godine. Malo je reći da jedva čekamo.

A u međuvremenu, malo da se obnovi gradivo:

Ostavi
komentar

Povezano