Novosti

10.07.2019.

Spot francuske elektro zvezde za pesmu Beograd
foto: Youtube screenshot
Spot francuske elektro zvezde za pesmu Beograd

SebastiAn ispoštovao svoje korene

U čast svog srpskog porekla, elektronski muzičar iz Pariza, SebastiAn (Sebastian Akchoté) predstavio je singl i spot po imenu Beograd koji svetskoj publici predstavlja jedinstveni duh srpske prestonice. Novo izdanje ujedno je i najava albuma Thirst koji će publika imati prilike da čuje od oktobra ove godine.
 
Na kadrovima koji oslikavaju underground kutke Beograda radio je genijalni SO ME, koji je istakao da dugogodišnja saradnja između njega i  SebastiAna sada rezultira u ovoj odi Beogradu. Ona predstavlja skriveni svet plesača, ljubitelja ovakve kulture i prati njihove plesne pokrete sve do krajnjih granica umora.
 
O specifičnoj kulturi koju i sam deli, govori i SebastiAn. „Pesmu sam pisao dok sam nekoliko dana provodio u Beogradu. Privukla me je ideja da napravim snažnu klupsku traku, na neki način upotpunjenu Slovenskim intenzitetom“, objašnjava on.
 
SebastiAnov debi album Total predstavio je njegovu eklektičnu kombinaciju zvukova; neustrašivo kombinujući uticaje agresivne tehno, elektro i house muzike sa funk, soul, pop i klasičnim elementima kreirao je zvuk koji postaje njegov zaštitni znak. Osim svetske turneje koja je pratila njegv prvi album (uključujući Coachella, Parklife, Pukkelpop nastupe itd.), SebastiAn je ko-producirao i nekoliko filmskih soundtrack-ova, kao što su Steak (2007) – u kojoj je igrao i glavnu ulogu – i Our day will come (2010), The World is Yours (2018). Prošle godine, radio je i kao glavni producent fantastičnog albuma Charlotte Gainsbourg
 
Osim same muzike, SebastiAn je poznat i cenjen i u umetničkom i modnom svetu. Nedavno je ostvario i zvaničnu saradnju sa kućom Saint Laurent i kreativnim direktorom luksuznog brenda Anthony Vaccarello, pa je tako zadužen za produkciju svih njihovih revija. Do sada je najavljena i turneja po Evropi, u , a svi datumi biće uskoro poznati publici.
 
Ostavi
komentar

Povezano