Novosti

01.07.2016.

Romain Gavras samoinicijativno napravio spot Jamie xx-u Gosh
foto: Apple Music screenshot
Romain Gavras samoinicijativno napravio spot Jamie xx-u

OH MY GOSH, OH MY GOSH

Jamie xx jedna je od najvažnijih pojava na modernoj muzičkoj sceni. Revulucionarizovao je popularnu muziku kada je sa Oliverom i Romy pokrenuo The xx. Tim bendom okrenut je spavaćoj sobi, dok je svaka njegova solo produkcija poziv u klub, ali i uopšteni omaž rejv kulturi uz nivo inovativnosti i standard koji se retko sreće. Njegov komercijalni uspeh diktirao je trendove, a ne njegovo dalje dodvoravanje publici kao što to ume da bude slučaj. 
Spot za pesmu sa brilijantnog albuma In Colour već je postojao - gotovo perverzni pogled na planetu zemlju. Izgleda da nisam jedini koji je, iako mislio da je taj video dobar, on jednostavno nedostojan trake kakva je Gosh.
 
 
Romain Gavras proslavio se tu negde oko meni ključne 2008. godine impresivnim vizualima za Justice (u saradnji sa So Me). Njegovi spotovi direktno su odgovorni za uspeh koji M.I.A. danas uživa, a poslednji veliki projekat bio mu je kontraverzni video za No Church in the Wild (Kanye x Jay Z).
 
Što se samog spota za Gosh tiče - zna se da impresivni kadrovi nisu postizani CGI tehnologijom, niti bilo kakvim 3D efektima. Za potrebe ovog remek dela pozvano je 400 statista, ali i nekoliko zapaženih modela. Pogledajte ga ekskluzivno preko Apple Music-a, na linku dole:

Vojkan Bećir

Ostavi
komentar

Povezano