Novosti

30.11.2012.

Recenzija: Rihanna Unapologetic Rihanna Unapologetic Cover
foto: www.universalmusic.rs
Recenzija: Rihanna Unapologetic

Žanrovski rolerkoster

Iako album Unapologetic otvara naporna numera Presh Out of the Runway, ono što ide posle najverovatnije je opravdalo očekivanja poštovalaca muzike sexy kontrovrezne lepotice Rihanne.

Album je rolerkoster ritmova, tempa i raspoloženja. Za one romantičnije prijatno iznenađenje je balada Stay u kojoj se pojavljuje Mikky Ekko. Nema potrebe da previše ističemo Diamonds, singl koji je pompezno najavio album i postao mega hit na svim top listama i na sajtu YouTube gde u ovom trenutku ima preko 50 miliona pregleda. Uz Stay, na trenutak ćete zaboraviti šta slušate, ali u pozitivnom smislu, a ovaj i još par trenutaka na albumu podsećaju da Rihanna ima najbolje od oba sveta – bezobrazni, umarajući, sirovi i muški hip-hop ali i vokal kojim će vas spustiti na prijatne talase emotivnog popa i gotovo vas raznežiti.

Koliko je saradnja i svašta nešto drugo sa gospodinom Chris Brownom bila neophodna nećemo sada diskutovati, a što se pesme Nobody’s Business tiče, primili smo poruku, to je OK, ali Unapologetic je totalno mogao da prođe i bez ove pesme. (ili nije?).

Sve u svemu šaroliko i obećavajuće. Ako bismo morali da nagađemo, sledeći hit singl će biti Love without tragedy. Meko, pomalo retro ali izuzetno ženkasto, lepljivo za uši, ne tako dobro kao Diamonds, ali sasvim, sasvim OK.

Negde pred kraj, prijatno iznenađenje u „ jamajka“ fazonu No Love Allowed spustiće vam tenziju i ostaviti vas u opustenom raposloženju do kraja kroz Lost in Paradise i bonus track Half of Me.

Da li je ovo najbolje od Rihanne do sada, nismo sigurni, ali je svakako nešto novo i diže dovoljno prašine da zaslužuje“ Bravo“.

Ostavi
komentar
  • 26.06.2013, 18:55h Slavka Petrovic - Pa,dobro,jeste los album,ali ima i nekih odlicnih pesmama poput Right Now,Stay,No Love Allowed itd.Ali pesma Presh Out The Runaway stvarno onako bas iritira.

  • 5.12.2012, 05:05h Katarina - Meni se iskreno ne svidja ovaj album. Dobra je pevacica, ali ovo nije pevanje.