Novosti

23.01.2017.

Prvo John Mayer izdanje nakon tri godine John Mayer
foto: Youtube screenshot
Prvo John Mayer izdanje nakon tri godine

I tri devojke

 
Nekima se tri godine neće činiti dugo za pauzu između dva izdanja, ali treba imati na umu da govorimo o Mayeru koji je od 2002. do 2014. izbacivao po nešto na skoro godinu dana. To je bio recept koji je tada imao smisla. Hiperprodukcija i opšta prisutnost bio je jedini način da se ostane relevantan. Poslednjih godina, kao da se trend menja i da je za ostanak u vrhu potrebna ipak pesma sa dužim rokom trajanja (ne kažemo da su sve njegove kratkog roka, već da ih je takvih jednostavno bilo).
 
EP pod nazivom The Search for Everything Wave One sveden je i, iako zvuči skupo, ne donosi ništa epohalno. No, njegova snaga je upravo u tome. U vreme agresivnih hitova, John Mayer se vraća klasičnom načinu pisanja i izvođenja pesama i kao da peva moderne uspavanke za odrasle. Ovo je momak kojeg želite pustite u svoj život jer ne samo da će vas uspavati već i biti sigurni da će vam ujutru pripremiti doručak i servirati ga u krevetu. 
 
Ideja iza Wave One u nazivu izdanja je da će ih tokom godine biti još. 
 
 
Pomenuta pauza od tri godine najvećih delom desila se zbog turneje sa preostalim članovima benda Grateful Dead na kojoj je John Mayer bio važan deo. Petnest miliona prodatih njegovih albuma, sedam osvojenih i devetnest Grammy nominacija, saradnje sa drugim izvođačima kao što su Frank Ocean, Barbra Streisand, Herbie Hancock, Alicia Keys, Fall Out Boy i Kanye West... sve to često zaboravljamo zbog poznatih dama sa kojima je bio u vezi. Minka Kelly, Jessica Simpson, Jennifer Anniston, i naravno Taylor Swift i Katy Perry, što je i jedan od najvećih razloga za njihovo javno neslaganje. 
 
Mi ćemo sve što znamo o njemu privatno ostaviti po strani i uživati u novim pesmama, što i vama želimo. 
Ostavi
komentar

Povezano