Novosti

20.01.2013.

Prvi Glas Srbije je Mirna Radulović!!! Mirna Radulović
foto: PGS PR
Prvi Glas Srbije je Mirna Radulović!!!

Da li ste se nadali ovakvom ishodu?

U večerašnjoj finalnoj emisiji Prvog Glasa Srbije nastupile su tri dame: Nevena Božović, Sara Jovanović i Mirna Radulović.

Ovih dana društvene mreže su bukvalno gorele od komentara onih koji ovaj show pomno prate a prognoze su bile krajnje različite kad je pobednik u pitanju.

Da li je Sara previše urbana da bi bila shvaćena od strane naše publike ili su zapravo njene glasovne mogućnosti diskutabilne? Da li Nevena ima energiju i harizmu koja se zahteva od buduće zvezde? Da li je Mirna najbolji vokal takmičenja ili samo njena pojava izuzetno bliska publici? Mogli smo da čujemo detaljne rasprave na sve ove teme, a istina je verovatno negde između. 

Najveća šteta ove sezone bilo je prerano ispadanje Saške Janković i u tome se verovatno većina slaže. Što se svega ostalog tiče možemo naširoko diskutovati. Jedno je sigurno - Mirninom pobedom su pale u vodu sve teorije zavere o misterioznom "guranju" Sare i Nevene kako od strane žirija tako i od strane medija. Nije se moglo pročitati, ili bar mi nigde nismo pronašli, teorija o tome da Mirnu neko favorizije, a ona je ipak pobedila. Takođe se ne može osporiti ni njeno izvanredno izvođenje Alicie Keys i njenog poslednjeg hita Girl on Fire kao ni odličan nastup u duelu. Sara nije imala sreće sa predivnom pesmom Zemlje Gruva ali sama činjenica da je odabrala ovu pesmu za nastup u finalu zaslužuje gromoglasan aplauz. Nevena je imala možda svoje najbolje veče do sada, ali na žalost to nije bilo dovoljno.

Da zaključimo - iza nas je odlična sezona Prvog Glasa tokom koje je Srbija čula mnoge odlične pevače koji su izašli iz anonimnosti učešćem u ovom takmičenju. Uz manje izuzetke (za koje se nadamo da će u sledećoj sezoni biti još ređi), PGS je ponudio alternativu gledaocima u smislu zvuka i žanra što je jako značajno i dobro. Žiri je bio pravedan i davao je kvalitetne komentare. Pubilika je glasala kako je mislila da je najbolje i to je OK jer će sve njih tokom njihovih daljih karijera slušati ta ista publika a ne mi, kritičari iz svojih fotelja.

Bravo za Mirnu, bravo za sve finaliste.

Ostavi
komentar
  • 21.01.2013, 21:07h Gorana Zorić - Mirna nije najmoderniji glas niti je najurbanija riba koju smo videli u ovom takmičenju, ali Sara nije napredfovala. Krenula je super na audicijama i negde do pola takmičenja a posle je počela da se gubi. Mnogo mekeće...ne znam kako se to kaže stručno. Nevena je smorila, ipak najbolja je Mirna... a i ove Sarine izjave u Blicu - blamira se samo

  • 21.01.2013, 19:34h maja - Sjajna je bila! Bravo! Bas mi je drago

  • 21.01.2013, 18:07h Dule - Sara je mozda najsimpaticnija sa svojim nastupom, ali realno nije ni blizu glasa Mirne. Zasluzena pobeda. :) Ej bre pa cak i ja koji nit gledam TV nit glasam sam juce uzeo telefon i poslao glas za Mirnu!! :D i zaista bi je slusao na radiju kada bi izbacila svoj album. GO GO GO

  • 21.01.2013, 08:35h petar - Mirna je super! Bravo.

  • 21.01.2013, 08:34h hot cat - zelela sam da nevena pobedi. ovo je nepravda

  • 21.01.2013, 08:33h Milos - Sara je extra riba, ali Mirna bolje peva. Mada meni je draza bila Nevena.

  • 21.01.2013, 08:32h Slavica - Super - bila je moj favorit. Baš mi je drago!

Povezano