Novosti

06.01.2013.

Prvi Glas Srbije: Ispala Sanja Dimitrijević Sanja Dimitrijević
foto: Prva PR Photo
Prvi Glas Srbije: Ispala Sanja Dimitrijević

Iako je ovo bio ubedljivo najbolji njen nastup od početka takmičenja, Sanja je večeras otišla kući

Večerašnje izdanje Prvog Glasa Srbije bilo je specifično po tome što je šest preostalih takmičara izvelo pesme koje je glasanjem odabrala publika. Tako se na repertoaru našlo niz veoma različitih pesama u rasponu od Lepe Brene do Brajana Adamsa. 

Veče je otvorila Nevena Božović, prilično dobro otpevavši pesmu Kada ljubiš anđela Marije Šerifović. Kritike su bile veoma pozitivne, samo je Vlado Georgiev bio uzdržan jer, kako je sam priznao, nikada ranije nije čuo ovu pesmu pa samim tim nije želeo da se upušta u detaljnije komentarisanje.

Usledili su nastupi ostalih takmičara a svako od njih je pevao po dve pesme, jednu domaću i jednu stranu. Zoran Stanić je još jednom dokazao da je takmičar koji je ubedljivo najviše napredovao. Pevao je I want it all grupe Queen a zatim Bolje da sam druge ljubio od Kerbera i oba puta je glasovno bio na izuzetno visokom nivou a nastup je bio siguran i sa puno samouverenosti. Potpuno zasluženo, dobio je odlične komentare svih članova žirija.

Mirna je pevala pesmu Jelene Tomašević Oro a zatim Where have you been od Rihanne. Uz Rihannu nam je Mirna po prvi put ozbiljnije zađuskala i to sasvim solidno a što se pevanja tiče bila je standardno dobra.

Sanja je bila, po našem mišljenju, najprijatnije iznenađenje ove večeri. Očigledno je jako ozbiljno prihvatila kritike i komentare koje je dobila prošle subote i nastupila je sigurno i bez greške otpevavši prvo Poželi sreću drugima Lepe Brene a potom i Run To You od Whitney Houston. Ovu zahtevnu i prelepu pesmu Sanja je izvela odlično i bez greške, veoma muzikalno i emotivno. Ipak, to izgleda nije bilo dovoljno jer se nakon čitanja rezultata glasova publike našla u duelu i to ni manje ni više nego sa Zoranom koji je kao i ona večeras posebno zablistao.

Direktno u sledeći krug prošao je Boris koji je već treću nedelju za redom ispod proseka u odnosu na svoje kolege finaliste i kome očigledno više nije mesto u takmičenju, što i žiri kroz svoje komentare pokušava da plasira publici koja glasa, ali očigledno - uzalud. Borisov nesporan šarm je adut kojim osvaja simpatije publike koja verno glasa za njega ne obazirući se previše na njegova više nego osrednja izvođenja. Večeras su to bile pesme Everything I do, I do it for You i Lažem sebe da mogu bez tebe i za obe je dobio prilično oštre komentare sva tri člana žirija.

Sara je imala peh koji joj je jako teško pao uprkos tome što su je svi uporno tešili - u jednom momentu je zaboravila tekst pesme Aleksandre Kovač, ali je bila toliko dobra po svim ostalim kriterijumima da joj se zaista ne može uzeti za zlo. Ipak, perfekcionista kao što je Sara teško oprašta sebi pa su pale i suze. I Love Rock and Roll je bio kud i kamo bolji, bez grešaka ali sa puno dobre energije. Zasluženo, prošla je direktno dalje.

Konačnu odluku nakon pesama u duelu, saopštila je, vidno uzbuđena Aleksandra Radović i kući je otišla Sanja. Aleksanra je dodala da svih šest takmičara mogu računati na njenu pomoć u svakom smislu tokom njihovih daljih karijera i naglasila je da joj izuzetno teško pada da pošalje nekoga kući jer su svi izuzetno kvalitetni. Mi se u potpunosti sa njom slažemo, ali je to upravo ono zbog čega sve više pričamo o Prvom Glasu i zašto jedva čekamo razrešenje ove sezone i proglašenje pobednika. Još malo!

Ostavi
komentar
  • 10.01.2013, 20:05h Tanja - Jako mi je zao sto je Sanja ispala, jer devojka super peva, ali,nazalost, pobednik je samo jedan. Licno smatram da Sanja nije trebala jos da ispadne. Po meni je to Boris koji se iz emisije u emisiju provlaci! Nemam nista protiv tog momka, ali nema logike da on ima vise glasova i od Saske, Ivana ili Sanje. Sanja zivi u Beogradu koji ima preko 2 miliona stanovnika (a poreklom je iz Peci) i ima vise glasaca od Borisa! Ne znam ko stoji iza tog momka! Da ne govorim o glasovnim sposobnostima gde su svi ispred njega! Sanji zelim da poruci da nastavi tako dobro da peva i zelim joj sve najlepse u daljoj karijieri! Srecno!

Povezano