Novosti

06.10.2022.

Povratak Fever Ray
Povratak Fever Ray

"What They Call Us"

Početkom veka The Knife su važili za jednu od najoštrijih misli na muzičkoj sceni. Sestra Karin Dreijer je 2009. snimila prvi solo album kao Fever Ray i zajedno sa The Knife osakatila celu jednu generaciju preosetljivih ne-baš-klinaca. Sada, početkom treće decenije XXI veka, čini se da Šveđanka nema ništa novo da kaže, kao ni njen brat Olof koji je radio produkciju za novi singl "What They Call Us". 

Neizostavni gender-bending vizuali su tu, ali tu je i produkcija kakvu smo čuli još na projektu Tomorrow, In A Year, koji nekako i krivimo za opadanje kvaliteta u radu ovog dvojca. 

Kao The Knife su uspeli da održe kvalitet do poslednjeg albuma Shaking The Habitual, a Fever Ray je izgubila kompas već na drugom albumu Plunge

U međuvremenu, Karin Drejier je 2019. godine napravila zanimljivu razmenu remiksa sa Björk gde je remiksovala njenu "Features Creatures", dok je Björk odabrala "This Country Makes It Hard To Fuck".

Ovo je prvi singl Fever Ray nakon pomenutog Plunge. Teme će uvek biti aktuelne sa Dreijerovima ali to je možda ono što ih čini iritantnim u poslednjih deset godina. Svakako, nadamo se uzbudljivjim pesmama i navijamo za Fever Ray!

 

Ostavi
komentar

Povezano