Novosti

30.05.2018.

Potrebno je pet osoba da se napiše hit
foto: Youtube screenshot
Potrebno je pet osoba da se napiše hit

Svake godine sve više

Kada dobijete ugovor sa izdavačkom kućom, delom je zbog toga što veruju u vaš talenat, ali je više zbog toga što pretpostavljaju sa kime ćete dobro sarađivati. Smeste vas u sobu sa nekoliko kompozitora i tekstopisaca i to nazovu kampom. Takve faze prolaze i Taylor Swift, ali i nadolazeće zvezde. Ništa to nije novo, ali smo došli do podatka da je potrebno sve više osoba da bi se napisao hit. 
 
Prema novim izveštajima, prosečak broj saradnika na pesmi povećao se u odnosu na 2016. godinu i sada iznosi 4.84. Music Week gledao je zvanične top liste za prošlu godinu i došao do tog zaključka. Skok nije veliki, ali svakako primetan. 
 
Na pesmi Havana radilo je desetoro, a najveći broj saradnika na hitu imao je Liam Payne, čak petnaest! Toliko njih je radilo na Strip That Down?! Doduše, računa se i Shaggy čiji bit se koristi iz starog hita It Wasn't Me. Na tom singlu potpisan je i Ed Sheeran, dok je pod pesmom Perfect njegovo ime samo. 
 
Iz Universal Musica stigla je potvrda da ovaj trend nikome ne ide u korist jer se kolač deli na male parčiće kasnije, ali da je gotovo neizbežna praksa jer su neki ljudi prave fabrike strofa, bitova, hukova, refrena... 
Ostavi
komentar

Povezano