Novosti

10.07.2013.

Poslušajte novi hit Ellie Goudling Ellie Goudling
foto: "Lights", cover artwork, detail
Poslušajte novi hit Ellie Goudling

Neodoljivo šarmantna i talentovana

Gospođica Goulding je ponovo pogodila tačno u centar! Novi singl Burn“ je pravi letnji hit, sa cacthy refrenom i bitovima koji teraju na đusku! Iako je „Burn“ izašao pre dva dana, pregledi na YouTube-u se bliže broju od 3 miliona, i po svemu sudeći, ponoviće uspeh hita „Lights“, kojim se talentovana Engleskinja i proslavila!

Elena iliti Ellie Goulding nam dolazi iz Heredforšira u Engleskoj, gde je započela svoju muzičku karijeru učeći da svira klarinet. Sa 15 godina komponuje svoju prvu pesmu, a kasnije, na koledžu, sve više se posvećuje muzici, i pobeđuje na jednom pevačkom takmičenju. Pre nego što je izdala svoj prvi album „Lights“, 2010. godine, Ellie je iste godine osvojila nagradu BBC Sound of 2010, koja je namenjena mladim debitantima, ali i Critics' Choice Award na BRIT nagradama!

Album „Lights“ (2010) je postigao veoma dobar uspeh, budući da je prodat u skoro milion primeraka samo u Britaniji, i preko milion primeraka širom sveta, a na UK Albums Chart zauzeo je prvo mesto! Sledeći projekat je bio EP Run Into the Lights, koji je sadržao remikse sa prvog albuma, a kasnije iste godine, Ellie je reizdala ceo album sa još šest novih pesama, pod nazivom „Bright Lights“, na kome se našla i obrada čuvene Eltonove „Your Song“, koja je zauzela drugo mesto na UK Singles Chart! Drugi studijski album naziva „Halcyon“, objavljen 2012., je prošao generalno dobro kod kritike i zauzeo mesto broj 2 na UK Albums Chart, ali nije dostigao tiraž prvog.

U komponovanju pesme „Burn“ Ellie je pomogao i Ryan Tedder iz sastava One Republic, a pesma će se naći na reizdanju prethodnog albuma koje će izaći krajem godine pod nazivom „Halcyon Days“, na kome će se naći i deset novih pesama!

Uživajte!

Ostavi
komentar

Povezano