Novosti

22.01.2021.

Pogledajte muzički film "Novi noj"
Pogledajte muzički film "Novi noj"

Saradnja trija Roza i Izvanrednog Boba

Beogradski trio Roza i post-disciplinarni umetnik Izvanredni Bob predstavljaju film za pesmu "Novi noj". 
 
O ostvarenju koje podseća na radove Chrisa Cunninghama, autori otkrivaju: 
"Protagonista ovog filma je robot Srećko koji je priredio žurku za svoje drugare, male kućne aparate, dok su mu šefovi bili u samoizolaciji. Bilo je tu svega, crne i bele tehnike, neki su se snimali mikrofonom, neki su se resetovali, bilo je i dima. Nije mnogo prošlo a oni su ga ubedili da ode na "plastičnu operaciju". I tu stvari kreću nizbrdo. A šta se na kraju desilo, ne smemo ni da vam kažemo. Bilo je to pravo "društvo debakla"."
 
Roza su Dušan Damnjanović, Nebojša Kuzmanović i Stevan Ćirović, a njihovu muziku možete da slušate, skinete i kupite na bandcamp stranici benda. Debi EP objavljuju u februaru prošle godine u saradnji sa nezavisnim izdavačkim kućama Balkan Veliki i Pop Depresija. Pesma "Novi noj", koja je na izdanje strpljivo čekala od 2017. godine kada je napisana, nalazi se na njihovoj kompilaciji "Nije se desilo".
 
Film je sniman u Ljubljani, Ritopeku i na Paliluli, a montiran je u Zemunu. 
 
 
 
Umetnika koji stoji iza filma, Miroslava Sretenovića zvanog Izvanredni Bob, znate ako ste posetili klub Drugstore, festival Apgrade, njegovu autorsku predstavu Buffer u Bitef teatru ili neki drugi od velikih muzičkih događaja na kojima ste gledali impresivne vizualizacije. Izvanredni Bob je svoje radove predstavio širom sveta, od regiona, širom Evrope, do Meksika, Amerike i Kanade. 
 
Za kraj, robot Srećko poručuje: "ako je kraj sveta već blizu, onda hajde bar da se dobro zabavimo".
Ostavi
komentar

Povezano