Novosti

18.05.2013.

Pobednik Eurosonga 2013. je Danska! Emmelie de Forest
foto: www.eurovision.tv
Pobednik Eurosonga 2013. je Danska!

"Only happiness" za Emmelie večeras

DANSKA je pobednik ovogodišnjeg Eurosonga!!! Prelepa Emmelie de Forest i pesma sa kojom je pobedila „Only Teardrops“ glasila je za jednog od favorita, pa ovaj konačni rezultat možda i nije baš toliko iznenađenje kao što to na prvi pogled deluje.

Drugo mesto osvojio je Azerbejdžan a treće Ukrajina dok se na poslednjem našla Irska :-(

Dvadesetšest sjajnih nastupa skoro bez i jednog kiksa, neverovatna atmosfera u publici, perfektna organizacija i spektakularan nastup prošlogodišnje pobednice Loreen, obeležilo je ovogodišnje takmičenje u Malmeu.

Domaća publika je ove godine bila uskraćena za neizvesnost i navijačku atmosferu budući da je Srbija takmičenje završila sa polu-finalnim nastupom a iste „sreće“ su bile i sve ostale EX YU države koje su ove godine uzele učešća: Slovenija, Hrvatska, Crna Gora i Makedonija.

Što se pesama tiče, kao i svake godine slušali smo mnoštvo „festivalskih“ kompozicija u kojima su izvođači „terali“ svoje glasove do krajnjih granica, uglavnom sve ekipe su dale sve od sebe da vreme na bini iskoriste što je bolje moguće a inovativnost je bila na visokom nivou, naravno sve u cilju privlačenja pažnje publike. Tako smo imali nastup koji je krenuo u crno – beloj tehnici, haljinu koja „gori“, plesača u staklenom sanduku, poljubac dve devojke i muškarca koji peva sopranskim glasom. Po kvalitetu pesama, pored pobedničke Danske, izdvojile su se i Francuska, Britanija, Norveška, Azerbejdžan i Italija ali, kao i obično bilo je mnogo više onih o čijoj bi se pesmi i nastupu naširoko moglo diskutovati. Kada sve saberemo – show dostojan imena Eurosong.

Mnogo pažnje i još više kritika, pokupio je novi sistem glasanja koji se nije pokazao kao najbolji pa ostaje da se vidi da li će organizatori ponovo pristupiti promeni mehanizma za sledeću godinu.

I do sledeće godine, kada se najveće muzičko takmičenje na svetu seli (verovatno) u Kopenhagen ostaje nam da slušamo pesme koje su se takmičile ove godine i da se nadamo da će Srbija sledeće godine imati makar malo više sreće.

Ostavi
komentar

Povezano