Novosti

22.08.2020.

Pharrell (i Jay Z) u novom projektu
foto: Youtube screenshot
Pharrell (i Jay Z) u novom projektu

Proslava uspešnih tamnoputih privrednike i biznismena

Pesma izlazi paralelno sa novim brojem Time magazina, u kome je Pharrell kurator specijalne teme broja koja se upravo bavi daljom zajedničkom budućnošču belaca i crnaca u SAD.
 
"Nadam se da će ova pesma podići svest o izazovima sa kojima se suočavaju predstavnici manjina u svetu preduzetništva i biznisa i nadahnuti ih da još više sarađuju među sobom, da bi ostvarili lični uspeh i otvorili vrata mogućnosti i drugima", izjavio je Pharrell.
 
Moćna poruka pesme, koja  slavi uspešne crnkinje i crnce, praćena je podjednako impesivnim video spotom u kome se pojavljuju poznati i uspešni tamnoputi preduzetnici i umetnici, između ostalih: Issa Rae (glumica i kreator uspešne HBO serije Insecure), Nipsey Hussle, Tyler, The Creator, Robert Hartwell, Six Sev, TyAnthony Davis [osnivač Vox Collegiate Junior High], Vincent Williams [osnivač Honey’s Kettle], Iddris Sandu, Beatrice Dixon [osnivač Honey’s Pot], Arthell & Darnell Isom [osnivači D’ART Shtajio], Neighbors SkateShop, Alrick Augustine, Denise Woodard [osnivač Partake Cookies],Chace Infinite [osnivač Harun Coffee Shop], Chef Alisa [My Two Cents], Debbie Allen [Tribe Midwifery], Angela Richardson [PUR Home], Miss Bennett Fitness, Black and Mobile, Trill Paws Dog Accessories, Third Vault Yarns
 
Svi navedeni se na kratko pojavljuju u spotu sa tekstom koji pojašnjava više o njihovim dostignućima. U godini u kojoj se SAD suočava sa svojom rasističkom prošlošću Pharrellova pozitivna i afirmativna pesma dolazi u pravi čas, a inspirisana je pozivom magazina Time, kome se Pharrell rado odazvao. Naime, Pharrell se udružio sa magazinom u veoma specijalnoj temi novog broja koja izlazi pod naslovom Nova Američka revolucija. On je lično vodio seriju eseja i razgovora sa crnim vođama koji istražuju nasilnu prošlost i dele vizije za pravedniju budućnost Amerike, a neki od njih su Kenya Barris, Imara Jones, Naomi Osaka, Tyler, the Creator i drugi. U ovim, prvim javnim razgovorima ove vrste, Pharrellu su pomogli  Yara Shahidi i Angela Davis, dok je  Hank Willis Thomas doprineo dizajniranjem naslovne strane Time magazina.
 
Vezano za ovaj projekat, Pharrell je izjavio:
 
“U sastavljanju ovoga projekta pozvao sam ljude koji su najkvalifikovaniji u svojim  oblastima delovanja -- od Angele Davis, preko Tylera the Creatora, do Barbare Lee , da pričaju sa političarima, ali i međusobno i podele svoje viđenje o tome kako ići dalje. Želeo sam da prenesem viziju budućnosti u kojoj samo zajedničkim delovanjem umetnika, kreatora, privrednika i biznismena, možemo da ispunimo obećanje onih principa na kojima naša država počiva”.
 
Pharrell je od zagovarača ideje da se 19.jun proglasi nacionalnim praznikom u Americi, kao dan koji slavi ukidanje robovlasništva, što je ove godine i zvanično usvojeno u SAD. Pharrell konstantno svojim primerom pokazuje kako se uspešno sprovodi kulturna revolucija ka izvodljivoj evoluciji.
 
Ostavi
komentar

Povezano