Novosti

14.03.2013.

Ozzy Osbourne i Black Sabbath zajedno nakon 35 godina! Ozzy Osbourne
foto: Youtube screenshot
Ozzy Osbourne i Black Sabbath zajedno nakon 35 godina!

Konačno objavljen datum izlaska albuma

Black Sabbath su napokon izašli sa informacijom o danu kada će svetlost ugledati jedan od najinteresantnijih i samim tim najočekivanijih albuma u ovoj godini „13“.

Radi se o prvom albumu Black Sabbatha nakon albuma „Forbidden“ iz 1995. godine, i što je još važnije o prvom albumu nakon 34 godine na kom će pevati legenda Ozzy Osbourne. On je doduše otpevao dve pesme za album „Reunion“ 1998. godine, ali ovo je prvi put nakon 1978. da će snimiti kompletan album sa bendom. „13“ je najavljen za 11. jun 2013. i već ga možete unapred poručiti putem zvaničnog Black Sabbath sajta.

Za malo mlađe čitaoce nije loše ponoviti malo istorije kako bi priča dobila kontekst. Black Sabbath su britanski heavy metal sastav koji je nastao 1969. godine i koji je tada okupljao originalnu postavu koju su činili: Tony Lommi (gitarista), Geezer Butler (basista), Ozzy Osbourne (pevač) i Bill Ward (bubnjar). Bend je tokom godina pretrpeo mnogobrojne izmene članstva a jedini stalni član do danas ostao je Tony Lommi. Ozzy Osbourne je već 1979. godine napustio bend, ili bolje reći izbačen je zbog problema sa drogom (najveći eufemizam ikada). Sve u svemu, Black Sabbath su jedni od pionira HM-a, prodali su preko 70 miliona ploča širom sveta a Rolling Stone magazin ih je uvrstio na listu 100 najvećih umetnika svih vremena.

Legendarna četvorka je na zajedničkom albumu krenula da radi još 2001. godine ali su obaveze na solo projektima konstantno odlagale početak ozbiljnog rada. Konačno, bubnjar Bill Ward je definitivno doneo odluku da ne učestvuje na albumu, zamenio ga je bubnjar benda Rage Against the Machine Brad Wilk, ostali su se nekako organizovali i stvar je dobila ozbiljne razmere. Snimanja su krenula u avgustu 2012. godine u studiju u LA-u sa čuvenim producentom Rick Rubinom, guurom Columbia Recordsa kog je MTV proglasio najvažnijim muzičkim producentom u poslednje dve decenije.

Juče je na sajtu YouTube osvanuo trominutni video u kom članovi benda i Rick Rubin govore o snimanju albuma, okupljanju i tome kako je tekao proces rada na novim pesmama. Nećete čuti mnogo materijala, ali ono malo što su nam otkrili obećava - mnogo. Radujemo se izuzetno ovom albumu!

Ostavi
komentar

Povezano