Novosti

16.05.2017.

Objavljena nova pesma Vlade Divljana Neposlušni
foto: Youtube screenshot
Objavljena nova pesma Vlade Divljana

Sa za tu priliku okupljenim bendom Neposlušni

Pevačica Bojana Vunturišević nam je dojavila da je danas izašla nova pesma Vlade Divljana. Prenosimo vam celu njenu izjavu: 
 
"Ne znam da li ste čuli, ali danas je izašla Vladina pesma Neposlušna gradjanka. I ta pesma je sve što je Vlada bio. Ima tu strofu šaljivog, ali oštrog karaktera i najlepši lirski refren, a njegovu lirsku stranu sam najviše volela jer je ona pokazivala koliko je Vlada bio muzikalan.
Pesmu smo započeli 23. jula 2011. godine u Rovinju, na dan kada nas je napustila Amy Winehouse. Toliko smo se u jednom momentu otpanjili da nam je vlasnik apartmana zakucao na vrata i rekao kako mu "ne smeta da mi tamburamo, ali da se ipak malo stišamo".
Vladu na ovoj pesmi prati njegova nova skupina. Nazvao nas je Neposlušni. Tu su: Petar Rudić, Goran Milošević, Miki Ristić, Jamal al Kiswani i ja. Ponovo zajedno jer samo Vlada može da nas okupi. Jako mi nedostaje taj čovek, a najviše mi nedostaje da ga gledam dok svira džitru. Obožavala sam to.
 
 
Vlada Divljan istaknuti je muzičar jugoslovenskog novog talasa. Preminuo je u martu 2015. godine nakon duge bolesti.  
Karijeru je počeo krajem sedamdesetih godina. Bio je najpre član džez-rok grupa Merlin i Zvuk Ulice, a od 1980. do 1984. godine bio je predvodnik vokalno-instrumentalnog sastava Idoli sa kojima je stekao slavu. 
Ostavi
komentar