Novosti

18.10.2019.

Novi početak za LORENS uz oproštaj od Beograda
foto: Promo
Novi početak za LORENS uz oproštaj od Beograda

Iva ima novi singl pod nemačkom etiketom

Prošlog novembra smo kroz kratki intervju predstavili Ivu Mišović, a čak imali priliku da premijerno svojim čitaocima ponudimo njen debi singl Never Get Better pod umetničkim imenom Iva Lorens. Najavili smo da je puno dobrih stvari pred tom devojkom, a sa ovom vremenskom distancom se to ispostavlja kao tačno. 
 
Never Get Better privremeno je povučena sa neta, potpisani su neki novi ugovori, dogodili su se neki novi nastupi, skraćeno je ime. Sada je tu kao LORENS sa novim video singlom Close
 
Ova Beograđanka školovala se u Americi, da bi kao stipendista diplomirala na muzičkim studijama prestižnog BIMM instituta u Berlinu (na kojem su bili članovi benda The Kooks, Marina And The Diamonds, James Bay i George Ezra).
 
Osim što vlada sopranom, autor je muzike i tekstova, a aktivno piše od svoje devete godine. 
 
Vršnjakinja je sa Lorde, koju navodi kao referencu, BANKS je tu kao očigledan uzor, dok od bendova na kojima je rasla izdvaja legendarne Gorillaz, Depeche Mode i Moloko
 
Kao Iva Mišović bila je voditeljka na regionalnom MTV kanalu, a o svom muzičkom alijasu kaže da nosi uspomene iz detinjstva: 
 
“Sa sestrom sam kao klinka igrala Sims i onda smo smislile da se naša virtualna porodica preziva Lorens. Iako sam okružena i porodičnom i prijateljskom ljubavlju, nikada nisam zaboravila ni svoju virtualnu familiju i želim da ona živi na svetskim muzičkim scenama.”
 
Singl Close objavljen je sada za nemačku izdavačku kuću Filter Records
 
„Pesmu Close sam napisala na putu od Beograda do Berlina. Rekla sam doviđenja svom bivšem dečku i zbogom jednoj krajnje toksičnoj vezi. Jedva da sam ušla u taksi, a tekst je već izvirao iz mene“ izjavila je Lorens koja je odmah po dolasku u Berlin pesmu snimila u roku dva sata sa koproducentom Frenkom Slimom.
 
Video za pesmu sniman je u Beogradu i u njemu možemo videti Ivu kako luta svojim rodnim gradom i prikazuje nam njegove vrline i mane, intimno i otvoreno.
 
Išli smo kroz Beograd sa Super 8 kamerom i htela sam da svoj grad prikažem onakav kakav on zaista i jeste – grub, sirov i veoma primamljiv. Video je neki vrsta oproštajnog pisma upućenog Beogradu, punog zahvalnosti, ali ipak oproštajnog“ izjavila je Iva i nadovezala se „U videu nostalgično obilazim sva svoja omiljena mesta, iako ogorčena na činjenicu da to mesto u koje se iznova i iznova zaljubljujem, može nekad biti mesto gde se ne oprašta. Prosto, ako je ambivalentna veza tema o kojoj govorim, Beograd je savršeno mesto za snimanje videa."
 
Pesma Close je prvi singl sa EP izdanja koje se očekuje početkom 2020. godine. Obećava kristalno jasne sintisajzere prekrivene šaputavim vokalima i masivni elektronski bas. 
 
 
 
 
 
Ostavi
komentar

Povezano