Novosti

15.06.2018.

Novi eksperiment Mimi Mercedez
Novi eksperiment Mimi Mercedez

Gerila

Milena Janković rođena je 1992. godine u Beogradu. Živi na Konjarniku, ali joj je detinjstvo vezano za Borču. Odrastala je, nužno, uz folk, ali svesno, te je prigrlila dizelašku estetiku i kombinuje je sa hip hopom kroz on stage personu Mimi Mercedez
 
Dugo je bilo potrebno utvrditi da li je parodija ili satira, a najveća draž Mimi Mercedez je možda upravo to što to nikada nije do kraja otkirla. 
 
Iako ima milionske preglede, Mimi je underground. Zbog toga je interesantno da je baš Mimi Mercedez novi ambasador Tuborga. U sklopu njihove kampanje objavila je novi singl Gerila, sa nekoliko rima koje su stigle su od fanova kroz konkurs. Iza projekta stoji veliki tim koji uključuje i Universal Music Serbia, a osim promovisanja pomenutog piva, namera je i da se Mimi ubaci u mainstream. Ispostaviće se da je to ponovo problematično, jer je na našim prostorima to termin koji je teško definisati. 
 
Da li su mejnstrim Mile Kitić, Milan Stanković i Kaya, sa kojima je sarađivala, ili su to Shakira i JLo, ka čijem zvuku kažu da su ovog puta težili? 
 
Zartical je producirao novu pesmu, momak zadužen za neke od njenih pamtljivijih pesama kao što su Kleopatra, Bakšiš i Bez Sažaljenja. Mimi kaže da su namerno hteli baile funk matricu, kako bi uhvatili aktuelni talas. 
 
“Nakon prošlogodišnjeg kuduro ritma u Džungli, Zartical i ja smo odlučili da Gerila ima bajle fank instrumental, jer smo oduvek smatrali da Balkanci osećaju tu vrstu muzike i da mogu da se povežu sa bezobraznim sirovim ritmom koji je i dalje čista ekstravagancija na globalnom nivou, ali sigurnim koracima krči svoj put ka mejnstrimu“.
 
Video je režirao Zlatko Stojilović, kojem kao da je ovo bio preveliki zalogaj. U njegovu odbranu, trebalo je pomiriti brojne lokacije, ugurati proizvod koji se reklamira, a ostati odan ranijoj estetici kroz elemente. Jedan od njih je i fridakalasti novi portret Mimi Mercedez koji je radio Aleksandar Denić, predstavnik Nove srpske umetnosti.  
 
 
Mimi Mercedez prvu je pesmu objavila 2011. godine, a ubrzo stekla status kultne ikone. Sa kolektivom Bombe Devedesetih, turbo je je obrnula na hiper, te naterala da se zapitaju svi koji stanu pred nju. 
 
Njen prvi nastup u klubu Drugstore prepričava se kao supkulturna legenda. Tada je repovala na plejbek, što nikome nije predstavljao problem. Na novom singlu je i zapevala, a večeras ćemo videti da li će se usuditi da i to radi uživo. Izvesno je da ćemo obraćati pažnju na sve ono što ranije nismo. 
 
Na beogradskoj promociji (koja je iz Barutane prebačena u Drugstore zbog kiše), podršku pružaju Fox i Bege Fank, a najavljena su i gostovanja - 30. juna u Nišu na Tvrđavi i 07. jula u Novom Sadu!
 
Na ovoj pesmi sam imala priliku da po prvi put radim po strogo profesionalnim uslovima uz čitav tim ljudi koji se stara za to da sve bude savršeno zahvaljujući saradnji sa kompanijom Tuborg i izdavačkom kućom Universal Music Serbia. Ceo ovaj projekat za mene predstavlja jedan potpuno novi nivo u karijeri i prenestrpljivo čekam da vidim vaše reakcije na naš novi muzički eksperiment“.
 
 
Ostavi
komentar