Novosti

26.10.2020.

Novi album grupe This Is The Kit
foto: Youtube screenshot
Novi album grupe This Is The Kit

Nakon turneje sa The National

Novi album Off Off On grupe This Is The Kit, čiji  lider je britanska muzičarka Kate Stables sa sedištem u Parizu, izašao je u izdanju Rough Trade Records. Ovo je njihov peti album, nakon medijski hvaljenog Moonshine Freeyeze, iz 2017. godine.
 
    Još od prvenca Krulle Bol iz 2008. godine, This Is The Kit neguje nedefinisane emotivne čvorove i isprepletene zapažene priče. Čak i prema njihovim visokim standardima, Off Off On je predivna, jasna destilacija nesvakidašnjeg autorskog talenta Kate Stables.
 
    Krajem 2018. godine, This Is The Kit su završili turneju njihovog poslednjeg albuma Moonshine Freeze. Prirodni impuls Stables da započne naredni album, preusmeren je kada je pozvana da se pridruži turneji benda The National - nastavak uloge koju je preuzela kao prateći vokal na njihovom studijskom albumu I Am Easy to Find. Ta udaljenost od dotadašnjeg okruženja donela je njenom autorstvu svežinu, koja album Off Off On čini tako posebnim:
 
     „Mislim da mi je to iskustvo donelo mnogo toga dobrog”, smeje se Stables„Bilo je u stvari briljantno što nisam imala obaveze prema svom bendu i što sam bila udaljena od svojih pesama. Verujem da mi je pomoglo da neko vreme zaboravim svoju dotadašnju ulogu i postanem poslušnik u nečijem bendu. Bilo je sjajno, svidelo mi se! Mislim da  mi je pomoglo u pisanju i lakom prevazilaženju prepreka, kakve god bi one bile”.
 
Ostavi
komentar