Novosti

16.11.2013.

Norah Jones i Billie Joe Armstrong snimili album Norah Jones & Billie Joe Armstrong
foto: Detalj sa omota albuma
Norah Jones i Billie Joe Armstrong snimili album

„Songs Our Daddy Taught Us“ Everly Brothers-a dobio rimejk

Light jazz pevačica Norah Jones i frontmen grupe  Green Day, Billie Joe Armstrong, udružili su svoje muzičke talente i snimili rimjek albuma „Songs Our Daddy Taught Us“, klasika iz 1958. godine, čuvenog dvojca Everly Brothers.

Njih dvoje su se našli i Njujorku i za devet dana snimili obrade svih 12 pesama sa albuma, a izlazak albuma je planiran za 25. novembar! Iako izgleda pomalo čudno da Armstrong pređe iz svog punk-pop fazona i svira i peva country muziku, muzičar kaže da mu je prijalo to „iskakanje iz voza“, kako bi uradio nešto iz čiste ljubavi, bez ikakve agende i marketinških poteza!

Armstrong i Norah su se upoznali 2005. godine, prilikom nastupa na Grammy Awards, i Norah je bila njegov prvi i poslednji izbor za ovaj projekat, a talentovana kantautorka je pristala odmah, jer ju je Billie Joe „kupio“ svojim entuzijazmom!

„Songs Our Daddy Taught Us“ je drugi po redu album Everly braće, na kome je ovaj, inače rock'n'roll, dvojac eksperimentisao sa country melodijama, u čemu su imali mnogo uspeha, jer je album postao klasik, a muzika braće uticala na mnoge potonje izvođače poput Simon-a & Garfunkel-a i drugih.

Ostavi
komentar

Povezano