Novosti

17.05.2013.

Nine Inch Nails: Novi basista napušta bend nakon svega 3 meseca Nine Inch Nails Live
foto: Youtube screenshot
Nine Inch Nails: Novi basista napušta bend nakon svega 3 meseca

(Novi) basista sastava Nine Inch Nails (NIN), Eric Avery, je doneo odluku da napusti bend, o bjašnjavajući da je pretrpan obavezama i izmoren nakon turneje sa bendom Garbage te da ne može zamisliti da još jednu godinu posveti putovanjima, turneji i „intenzivnom radu koji NIN zahteva“.

Pa, dobro, fer... Jedino što tu nije fer je činjenica da NIN već ima zakazane nastupe ovog leta i to na festivalima: Reading i Leeds, pa je ova odluka došla u malo nezgodno vreme. Eric, međutim, tvrdi da je Trent Reznor (osnivač NIN-a) dobro prihvatio njegovu odluku kao i da u potpunosti razume sve razloge koje je naveo za ovakav potez.

Za vas koji možda niste znali, NIN je američki, industrial – rock sastav koji je osnovao Trent Reznor koji je ujedno i jedini zvanični član benda. Drugim rečima, nakon snimanja novog albuma, Reznor sastavlja bend koji će nastupati sa njim i svirati na koncertima. Eric Avery je pre priče sa NIN godinama bio u bendu Jane’s Addiction čiji je koosnivač. Početkom ove godine, u dogovoru sa Trentom Reznorom, postao je novi basista NIN-a za predstojeću turneju, ali se na žalost, svega 3 meseca kasnije predomislio. Dakle, ne radi se o velikom, prljavom razlazu već više o ispali. Eto, i to se dešava u rok svetu...

Ostavi
komentar

Povezano