Novosti

29.11.2017.

Nina Kraljić i Matija Dedić u duetu Što Te Nema
foto: Youtube screenshot
Nina Kraljić i Matija Dedić u duetu Što Te Nema

Kad glas i klavir prave magiju

Fantastična saradnja Nine Kraljić i Matije Dedića na numeri Što Te Nema', objavljenoj na njenom debi-albumu Samo, od danas je dostupna i preko Nininog zvaničnog YouTube/Vevo kanala.
 
Hrvatska javnost pamti Nininu izvedbu ove pesme u prvoj sezoni emisije The Voice – Najlepši glas Hrvatske. Tada se saznalo da ona ima posebno značenje za nju, pa nije iznenadilo što se našla na albumu Samo.
 
Pesmu je snimila u Šibeniku, u saradnji sa cenjenim hrvatskim pijanistom Matijom Dedićem, i to za svega pola sata. O njoj, Nina je izjavila: 
 
"To je čista improvizacija i komunikacija između dva muzičara koji se namerno nisu dogovorili oko forme pesme, pa čak ni kako će pesma početi ili se završiti, nego dopustili da ih nosi instinkt. Po mom mišljenju, najveća lepota muzike je njena spontanost i otvorenost, a oni nastupi koje ne možeš da ponoviš dva puta na identičan način imaju trajnu vrednost i poseban kvalitet. Snimali smo u Šibeniku i snimanje nije trajalo dugo, samo pola sata, upravo zato što nismo hteli da forsiramo ništa osim feelinga, a ako postoji dobra komunikacija i međusobno slušanje, sve jednostavno teče. Zato sam posebno počastvovana što sam imala priliku da ovo ostvarim sa Matijom koga neizmerno cenim i nadam se da ćemo i dalje sarađivati.  Ovaj snimak je za sve one koji su osetili šta mi ova pesma znači još u emisiji The Voice, samo u dužoj i emotivnijoj varijanti“.
 
Ostavi
komentar

Povezano