Novosti

19.01.2017.

Nije nam jasan novi Gorillaz singl Hallelujah Money
foto: Youtube screenshot
Nije nam jasan novi Gorillaz singl

Čudna tema za saradnju sa Benjaminom Clementinom

Volimo Gorillaz i obožavamo Bendžija. Hajde da prvo pričamo o njemu jer je manje poznat. 
 
Benjamin Clementine za kratko vreme je prešao od pevanja po metrou Pariza do pevanja po najuglednijim koncertnim halama. Vlasnik je prestižne Mercury nagrade i uživa da ga nazivaju reinkarnacijom Nine Simone. Pogledajte bilo koji njegov spot. Zaista je vanredan, zato nas i buni saradnja sa kultnim britanskim duom.
 
 
Pesma Hallelujah Money stiže šest godina nakon poslednjeg Gorillaz izdanja. Velika iščekivanja su pred ovim virtuelnim bendom koji su još 1998. godine pokrenuli Damon Albarn and Jamie Hewlett. Većina fanova bi imala problem sa bilo kojom pesmom koja ne zvuči kao Feel Good Inc. ili Clint Eastwood. Mi nismo u toj grupi, ali ipak negodujemo zbog ovoga što su nam dali. Ne smeta nam psihodelija. Naprotiv, u redakciji MjuzNews-a ovih dana uživamo Oszy Mlody benda Flaming Lips, pa ne vidimo potrebu da se Gorillaz time bave. A posebno ne shvatamo mešanje u politiku druge strane okeana. 
 
Naime, pesma koju su objavili dešava se na veče inauguracije Donalda Trumpa i jasan je odgovor na novonastalu političku, pa i kulturnu situaciju. Nije nam baš jasan stav ova dva gizera, koji prave pesmu o američkom predsedniku uz pomoć mladića iz Londona koji je odrastao kao beskućnik u Parizu. 
 
Pogledajte, pa nam recite svoje mišljenje. Uvek smo radi da saslušamo. 
 
 
 
Ostavi
komentar