Novosti

25.01.2016.

New Order snimili spot za pesmu "Tutti Frutti" na kojoj je gostujući vokal Elly Jackson (La Roux) New Order
foto: Nick Wilson
New Order snimili spot za pesmu "Tutti Frutti" na kojoj je gostujući vokal Elly Jackson (La Roux)

Mali omaž italijanskoj disko muzici

Legendarna mančesterska dens-rok-sintpop grupa New Order predstavila je spot za numeru “Tutti Frutti” koja predstavlja vrhunac povratičkog albuma koji su objavili prošle godine pod nazivom “Music Complete”.

Na pesmi gostuje pevačica Elly Jackson (La Roux), dok se u ulozi TV voditelja iz spota koji gubi dodir sa realnošću našao italijanski glumac Ricky Tognazzi.

Pesma “Tutti Frutti” nastala je kao omaž italijanskoj disko muzici. "Na početku karijere slušali smo mnogo italijanskih elektro zapisa", izjavio je bubnjar Stephen Morris. "Nemam pojma koga smo uopšte slušali. Postojao je čovek koji nam je uredno slao kasete, koje smo puštali u automobilu. To je sve što smo imali u automobilu - italijanski elektro“.

Na albumu Music Complete su sarađivali brojni poznati izvođači tako da je vokale za pesmu Superheated snimio Brandon Flowers, Iggy Pop za numeru Stray Dog i Elly Jackson (La Roux) gostuje na pesmama “Tutti Frutti”, “People On The High Line” i “Plastic”.

Album “Music Complete” sadrži produžene mikseve svih pesama. Izdanje je u Srbiji dostupno u svim CD shopovima u distribuciji Lampshade Media.

Ostavi
komentar

Povezano