Novosti

21.02.2013.

Nelly ima novi singl Nelly
foto: Youtube screenshot
Nelly ima novi singl

Momak koji iz mnogo razloga zaslužuje aplauz

Malo ljudi zna da se Nelly zapravo zove, pazi sad: Cornell Iral Haynes, Jr. Rođen je 1974. godine u Austinu, Teksas, a kad su se njegovi roditelji, svega sedam godina kasnije, razveli on se sa majkom iz St. Louisa preselio u predgrađe u Misuriju. 

Već u srednjoj školi osnovao je bend St. Lunatics, i verovali ili ne, sa tim sastavom je čak izbacio singl i dobio popriličnu lokalnu popularnost. Uskoro je krenuo sa solo karijerom a usledio i je potpis ugovora sa Universlom, nakon čega logično sledi rečenica - a ostalo je istorija. Međutim  nije bilo baš tako lako. Mnogim čelnicima Universala Nelly se nije dopadao. Nije mnogo pomoglo ni to što je sa "Srednjeg zapada" jer su ostali reperi u to vreme uglavnom bili sa istočne obale ili sa juga. Međutim, došlo je napokon do izbacivanja njegovog debi izdanja "Country Grammar" 2000. godine, a kad je album dospeo na treće mesto Billboardove liste u Americi, mnogim direktorima Universala verovatno nije bilo dobro. Šalu na stranu, Nelly je od tada izbacio još šest albuma, dve kompilacije i dva EP-a, dobio Grammy a Billboard ga je 2009. godine rangirao na treće mesto najboljih umetnika te decenije. Šta dalje reći.

Ono što je nas najviše dirnulo i fasciniralo u njegovoj karijeri je činjenica da se Nelly intenzivno bavi aktivizmom i humanitarnim akcijama, posebno u oblasti edukacije i borbe protiv leukemije od koje je tragično preminula njegova sestra.

Pre dva dana izbacio je singl Hey Porsche koji je danas slušamo u redakciji pa je ova pesma i hit današnjeg dana. 

Uživajte!

Ostavi
komentar

Povezano