Novosti

02.09.2017.

Ne znamo čime smo zaslužili novi The Knife film
foto: Youtube screenshot
Ne znamo čime smo zaslužili novi The Knife film

Live at Terminal 5

Iako su rekli da prestaju sa radom nakon turneje, The Knife su objavili Shaking the Habitual Show snimljen u Njujorku pre dve godine. Pored toga, dali su instrumente na aukciju, a prihode donirali organizaciji No One is Illegal Network koja se bavi imigrantima u Švedskoj. Fanovima je ponuđena i knjiga koja prikazuje procese nastanka turneje u kojoj je učestvovalo više od dvadeset ljudi. 
 
U samom uvodu knjige, brat i sestra Dreijer porede svoj projekat sa amebom, organizmom koji menja svoj oblik kako bi postao deo drugog organizma. 
Tako se osećaju jer je njihov šou objedinio forme mjuzikla, plesne predstave, pop koncerta i drugih elemenata koji njihova publika ranije nije videla. 
 
Nikada nisu bili izričiti da li ćemo ikada dobiti ponovo neku muziku od njih zajedno. Karin ovih dana ima act sa prijateljicom koji više deluje kao hobi, a Olof je uradio tek nekoliko remiksa usput. 
 
Koncertni film možete pogledati na YouTube-u, a ovo prijatno iznenađenje može imati veze sa pravnim problemima koje bend ima sa firmom Brille koja radi distribuciju njihovoj izdavačkoj kući. 
 
Bilo kako bilo, pred nama je Shaking the Habitual: Live at Terminal 5. Ne znamo čime smo ga zaslužili, ali smo na njemu zahvalni. 
 
Ukoliko ste fanovi projekta, biće vam zanimljiv intervju koji su Dreijerovi dali za Pitchfork, pošto to retko rade. 
 
Ostavi
komentar

Povezano