Novosti

09.03.2018.

Najnepretencioznija slava ženi kroz novi album Tracey Thorn
foto: Youtube screenshot
Najnepretencioznija slava ženi kroz novi album Tracey Thorn

Ona je jedna od najuticajnijih glasova moderne muzike

Odmah da razjasnimo, reč "nepretenciozno" u naslovu se odnosi na pristup Tracey Thorn muzici koju nam predstavlja na poslednjem albumu, a i inače. Nikako na izraz divljenja damama čiji je ovo dan. 
 
Iako zna kako je biti broj jedan na svim listama, odlučila je da joj je važnije da ima svoj mir, te je ostala kod kuće da uživa i stvara bez pritiska. 
 
Tracey je najskromnija pop ikona. Ona nikada nije postala superzvezda jer joj to nikada nije prijalo ni kao ideja. Sa druge strane, ubraja se među najuticajnije glasove moderne muzike. 
 
Sigurno ste je čuli, makar u pesmi "And I miss you, like the desert miss the rain". Danas na sceni ne bi bilo prostora za The xx, ali ni za manje očigledne pandane, da Tracey Thorn i Ben Watt nikada nisu napravili grupu Everything But The Girl. 
 
Definisali su engleski zvuk osamdesetih, ali i kasnije se igrali trip hopom uz melanholične melodije i ritam prijemčim podijumima za igru. Napravili su vanvremensku muziku, ali i osnovali porodicu koja stoji čvrsto već decenijama. 
 
Tracey Thorn predstavlja novo studijsko izdanje, nazvano sasvim prosto - Record!  Ovo je njen peti solo album, a produkciju potpisuje legendarni Ewan Pearson koji stoji iza velikih hitova i albuma izvođača kao što su Depeche Mode, Ladytron, Goldfrapp, The Chemical Brothers...
 
Thorn je na novom albumu udružila snage sa još četiri važne žene u muzici – to su pevačice Shura i Corinne Bailey Rae kao i Stella Mozgawa i Jenny Lee Lindberg iz benda Warpaint.
 
Thorn kaže da novo izdanje prati muzički stil koji je stvarala za vreme rada dua EBTG. Uz taj stil, Tracey album opisuje kao 'nine feminist bangers', i kaže da uvek piše pesme koje prate prekretnice u životu žene, a navodi i da novo izdanje raspravlja o stvarima koje se ne spominju često u pop pesmama. 
 
Želim da ovo bude album koji će se slušati tokom dana, u pokretu, a ne nužno uveče u spavaćoj sobi.“ – Tracey Thorn o novom albumu.
 
Ostavi
komentar

Povezano