Novosti

21.09.2017.

Na Cohenov rođendan objavljen spot i najavljen koncert
foto: Youtube screenshot
Na Cohenov rođendan objavljen spot i najavljen koncert

Za stolom ostali Lana Del Rey i Elvis Costello

Leonard Cohen bi danas, 21. septembra, proslavio 83. rođendan. Nažalost, napustio nas je 7. novembra prošle godine, ubrzo nakon objavljivanja albuma You Want It Darker. 
 
Uoči obeležavanja njegovog rođendana objavljen je novi spot: Leaving The Table.
 
 
U čast današnjeg datuma, porodica Leonarda Cohena najavila je i Tower of Song: A Memorial Tribute to Leonard Cohen, odnosno obeležavanje prve godišnjice smrti muzičke ikone koja će se održati 6. novembra u Montrealu. 
 
Nastupiće Elvis Costello, Lana Del Rey, Feist, Philip Glass, k.d. lang, Wesley Schultz i Jeremiah Fraites iz benda The Lumineers, Damien Rice, Sting, Patrick Watson, Adam Cohen, a uskoro će biti  najavljeno još glumaca i izvođača.
 
Prodaja karata za ovaj događaj kreće u subotu 23. septembra, a uz muzičke goste očekuju se i kanadski premijer kao i glavni čovek Quebeca.  
 
Otac mi je ostavio spisak dužnosti  pre nego što je preminuo. Stavi me u kovčeg pokraj moje majke i oca. Napravi malu komemoraciju za bliske prijatelje i porodicu u Los Anđelesu. Ako želiš  javni događaj, napravi ga u Montrealu.”, rekao je Cohenov sin, muzičar i producent Adam Cohen, napominjući kako ovaj koncert i okupljanje vidi kao ispunjenje svojih dužnosti prema ocu.
 
Prihod od koncerta biće raspođen ka nekoliko kanadskih umetničkih organizacija.
 
 
Ostavi
komentar

Povezano