Novosti

19.09.2014.

Troye Sivan: Track by track Troye Sivan
foto: Official Facebook page
Troye Sivan: Track by track

Mladi pevač nas sproveo kroz svoj EP „TRXYE“

Ovaj mladi momak iz Australije, bivša YouTube senzacija, je vrlo brzo postigao uspeh svojim debitantskim EP izdanjem „TRXYE“, koje je za kratko vreme dospelo na prvo mesto iTunes liste čak u 55 zemalja sveta! Sivan nas je „sproveo“ kroz svoj EP i kreativni proces, pa pročitajte šta je ovaj mladi pevač, koga tek čeka velika karijera, rekao...

„Happy Little Pill“

Da, EP počinje ovom pesmom. Nju sam napisao kada je jedna, meni bliska, osoba počela da uzima antidepresive, redovno, a ja sam u tom trenutku bio u Los Anđelesu, potpun sam, i osećao sam tu samoću koju može da izazove tako veliki grad. Imao sam tekst refrena u glavi, i kroz taj proces pisanja, pesma je polako postala neka vrsta komentara na taj veliki grad i način nošenja sa istim, koji sam praktikovao dok sam bio tamo.

„Touch“

Tu se radi o momentu! O onom trenutku pre nego što sa nekim doživite prvi „electric“ dodir! SLUMS su pokidali kada je u pitanju produkcija ove numere, stoga mislim da su oni istinske zvezde ove numere!

„Fun“

Da, ova numera je meni lično najuzbudljivija, ako govorimo o samom tekstu – pročitao sam scenraio za jedan film, za koji sam pokušao da dobijem ulogu ( i nisam uspeo!), u kome momak mojih godina bude regrutovan u vojsku... tu se radi o „zaljubljivanju“ u vojsku koja vam se predstavlja kao odmor sa ortacima koji nosi slavu, dok su realnosti rata nešto o čemu vam niko ne priča, ono što je gurnuto pod tepih... Hteo sam da napišem pesmu o ratu, o paroli „potreban si nam“ koju koriste prilikom regrutovanja, ali iz ugla regruta!

„Gasoline“

Ova numera predstavlja moje misli, jednu stranu mene, za koju i dalje osećam strah kada treba da se suočim sa njom, osim možda putem muzike, i zato sam bio poprilično nervozan kada smo izbacivali ovu pesmu. Numera je prepuna emocija, i to je možda bio prvi put kada sam seo da napišem pesmu, kako bih pobegao od onoga šta sam osećao!

„Fault In Our Stars“

Ovu numeru sam napisao posle čitanja istoimene knjige Johna Greena, i mogao bih da kažem da je ovo prva prava pesma koju sam ikada napisao! Ne baš dobar demo je nastao u mojoj sobi, na midi klavijaturi koju nisam ni znao da sviram, posle čega sam otišao u lokalnu bolnicu da snimim klip koji ću postaviti na YouTube. Preko 3 miliona pregleda na sajtu, poziv od izdavačke kuće EMI i prodaja singla u 100 hiljada primeraka, od koje je čitav prihod otišao bolnici – iskreno, ovo je pesma koja mi je promenila život! Kasnije je Don Heath uradio reprodukciju, ali je zadržan originalni vokal sa snimka iz moje kuće, i nekako je čitava pesma dobila filmski zvuk, koji mi se baš sviđa. Obožavam ovu verziju!

Nadam se da vam se sviđa, i nadam se da će te slušati moje pesme i u budućnosti!

Ostavi
komentar