Novosti

12.03.2015.

MjuzNews intervju: Mirko Vukomanović Mirko Vukomanović i George Levendis
foto: PR Photo
MjuzNews intervju: Mirko Vukomanović

Spektakl u svakom smilsu te reči – jeste li spremni za X Factor?!

Domaće izdanje najpopularnijeg pevačkog takmičenja na svetu počinje za 10 dana na Prvoj televiziji – ako je suditi po organizaciji, kao i po dojavama sa audicija, ove godine nas čeka pravi spektakl, u najmanju ruku!

Ovoga puta organizatori su sve podigli na jedan viši nivo – šou se snima u studiju koji ima preko 1800 kvadratnih metara, u realizaciji učestvuje preko 160 ljudi, snima se HD tehnologiji, sa 13 sistemskih kamera i 9 EMG kamera, a scenografija i vizuelni identitet programa se isljučivo radi po licenci!

Ako na sve to dodate pevačke talente iz celog regiona, žiri koji je više nego kompetentan – druga po redu sezona zaista obećava, a nama ostaje da brojimo sitno do 22. marta!

Imali smo priliku da razgovaramo sa Mirkom Vukomanovićem, producentom X Factor-a i suvlasnikom produkcije Connect Live Media, koji nam je govorio o predstojećoj sezoni, novinama, budućim učesnicima...

MjuzNews:  Šta nas očekuje u novo sezoni X Factor-a i ko čini novu produkciju projekta?

Mirko Vukomanović:Nova produkcija na našem tržištu zove se Connect Live Media i sačinjena je od timova  profesionalaca bogatog radnog iskustva u oblasti TV i muzičke industrije. Veoma smo ponosni što ćemo pored čuvenog tv formata „XFA“ raditi i ostale popularne projekte svetske produkcijske kuće FremantleMedia. Radujemo se što publiku u Srbiji i regionu u narednim mesecima očekuje kvalitetan televizijski program i odlična zabava!

Što se tiče nove sezone X Factor Adria očekuje nas veliki broj noviteta, budući da je šou konačno dobio pravi regionalni karakter kakav zaslužuje. Pored toga što će se emitovati u čak pet zemalja regiona: u Srbiji i Crnoj Gori prvi put na Prvoj televiziji, Hrvatskoj na RTL-u, Bosni na dve televizije RTRS i RTVF i u Makedoniji na Sitel televiziji, ove godine uživaćemo i sjajnim kandidatima sa specifičnim životnim pričama, u novom žiriju i voditeljima, kao i novim specijanim gostima, evropski poznatim muzičkim zvezdama u emisijama koje će se emitovati uživo. Još jednom da napomenemo produkcija Connect Live Media  sprema još nekoliko sjanih projekata u sezoni 2015/2016 a X Factor Adria je potpisan na 3 sezone, tako da gledaoce širom regona očekuje vrhunski tv program

MjuzNews: U novoj sezoni gledaćemo I novo takmičarsko pravilo, o čemu se radi?

Mirko Vukomanović:Kada govorimo o takmičarskom delu ove godine, u fazi takmičenja “Bootcamp”, uvodimo veoma uzbudljivo pravilo “Izazov 6 stolica” kada će sudije, odnosno mentori odlučiti kojih 6 takmičara iz svake kategorije (devojke do 27, mladići do 27, stariji od 27 i vokalne grupe) prolazi u sledeći krug takmičenja. Zanimljivo je da, iako određeni takmičar zasluži mesto u sledećem krugu, do samog kraja nije ništa zagrantovano. Biće veoma dramatično, uzbudljivo i napeto do samog kraja, kako za takmičare, tako i za gledaoce

MjuzNews:Budući da je drugi serijal poprimio pravi  regionalni karakter, je li ponuda potencijalnih takmičara bila bolja od prošlogodišnje sezone?

Mirko Vukomanović:I prošlogodišnji šou se može pohvaliti talentovanim kandidatima, što govori, između ostalog i činjenica da je pobednik prve sezone Daniel Kajmakoski ovogodišnji predstavnik Makedonije na Evrosongu. Međutim, svakako da je ove godine konkurencija veća s obzirom da imamo novo tržište Hrvatsku, koja je kao i druge zemlje u regionu poznata po izuzetno kvalitetnim pevačima. Obišli smo 8 gradova celog regiona, čuli smo stotine kvalitetnih pevača, a opšti zaključak je da su se ovogodišnji kandidati na pravi način pripremili za audiciju, budući da znaju o kakvom tv formatu je reč. Takođe, specifične životne priče kandidata koje ćemo sigurno maksimalno ispratiti u programu ostavile su poseban utisak na celu ekipu koja realizuje šou.

MjuzNews:Koja zemlja je ostavila najbolji utisak kada govorimo o kvalitetu takmičara?

Mirko Vukomanović: Balkan je poznat po svojoj muzikalnosti, u svim zemljama regona naišli smo na kvalitetne pevače. Region se zahvaljujući “X Factor Adriji” ujedinio u podrazi za novom, regionalnom muzičkom senzacijom,  bilo da je ona iz Srbije, Hrvatske, Bosne ili neke druge zemlje. Dakle, nama nije bitno odakle će biti pobednik sezone 2015, jedino što je važno je da zaista bude spektakularan u svakom smislu i neko sa izrazitim factorom X.

MjuzNews:Trentno ste u fazi snimanja, kako se žiri snašao u  ulozi ocenjivanja kandidata po važem mišnjenju, budući da ste i vi svojevremeno i sami bili u ulozi žirija na sličnim tv formatima, prvi put na čuvenom “Idolu”, a potom ste radili i na tv projektu “Operacija Trijumf”? Zašto vas nema u žiriju?

 

Mirko Vukomanović:Atmosfera među članovima žirija je fantastična.Dok svi drugi programi ovog tipa baziraju zanimljivost žirija na incidentima i egu članova ovde imamo do sada nevidjenu situaciju gde dijametralno različiti ljudi iskreno i bez potrebe da se ulaguju publici govore svoje mišljenje uvažavajući kritike svojih kolega. Što se mene i mog žiriranja tiče emotivno sam vezan za “Idol” i neka ostane na tome :-)

MjuzNews:Imate bogato radno iskustvo i kao muzički producent na albumima poznatih muzičkih imena kao što su Ana Stanić, Grupa Negativ, Dejan Cukić, Knez itd. Da li je i dalje bavite muzičkom produkcijom albuma ili ste se u popunosti posvetili produkcijom svetskih tv formata?

Mirko Vukomanović:Povremeno radim pesme za kolege širom regiona i Istočne Evrope, više kao odmor od svakodnevnih obaveza, međutim trenutno sam u potpunosti posvećen produkciji TV formata.

Ostavi
komentar

Povezano