Novosti

03.03.2013.

Mirna, Nevena i Sara idu u Malme Mirna, Nevena i Sara
foto: Youtube screenshot!
Mirna, Nevena i Sara idu u Malme

Očekivano, pobedio trio devojaka iz PGS-a

Večeras, nakon finalnog takmičenja na Beosongu, Srbija je dobila pesmu koja će nas predstavljati na Eurosongu 2013. u Malmeu.

Prilično očekivano, pobedile su tri prvoplasirane učesnice nedavno završenog takmičenja Prvi Glas Srbije: Mirna Radulović, Nevena Božović i Sara Jovanović, a pesma sa kojom će nas predstaviti nosi optimističan naziv "Ljubav je svuda".

Sinoćno polufinale propratio je mini skandal u kom je Maja Nikolić, očigledno nezadovoljna što se nije plasirala u finale, rezignirano tvrdila da je Beosong namešten i da svi učesnici već nedeljama znaju ko će pobediti i nije se libila da otkrije da se radi upravo o Mirni, Neveni i Sari. Iako se klonimo ovakvih tema i ne pridajemo veliku važnost teorijama zavere, ne možemo a da ne primetimo da će Majine reči nakon večerašnjeg raspleta u finalu, ako ništa drugo dobiti na težini. 

O tome da li je takmičenje namešteno ili ne, nećemo diskutovati, verovatno da nije, jer zaista ne čudi što su pobedu odnele tri mlade, lepe i talentovane devojke koje su u žiži javnosti već par meseci, ali se zato i te kako želimo osvrnuti na diskutabilan umetnički kvalitet numera koje smo ove godine imali prilike da čujemo. Sa izuzetkom nekoliko pesama, među kojima je i numera Marije Mihajlović, neinventivnost, nelogični i banalni tekstovi pa i skromna interpretacija sa fokusom na nezaobilazne visoke deonice koje mnogima nisu baš najbolje pošle za rukom (ili glasom), su na žalost atributi koji su obeležili ovogodišnju selekciju Beosonga. Repetitivni etno motivi u sve lošijoj varijanti nikako da prestanu da "inspirišu" takmičare a čak ni nakon dva slušanja pesama u celini i većeg broja ponavljanja segmenata ni jednu pesmu ni pod pretnjom smrću ne bismo mogli čak ni da zapevušimo - toliko o potencijalu da postanu hitovi.

Vrhunac večeri je čini se, bio Oliver Mandić, nekada čista avangarda domaće POP scene koji je u revijalnom delu nastupio sa svojom himnom svih edipovaca izvedenom nepostojećim glasom.

Ako je za utehu, ove godine će nas predstavljati tri mlade i lepe devojke sa sašiljivom i nepretencioznom pesmom a mi nećemo biti Mapet dede i bacati hejt već ćemo od srca čestitati i još više navijati kada budu stale na scenu u Malmeu. Napred devojke!

Ostavi
komentar
  • 4.03.2013, 20:10h Ivan Đerić - Ovo je blam nad blamovima. Ne znaš dal je pesma gore ili njih tri, naročito ona Sara sa onom facom nadrkanom, brate bojim je se

  • 4.03.2013, 20:06h ivana - potpuno ocekivano, nazalost

Povezano