Novosti

19.01.2020.

Marco Carola vraća se u Beograd
foto: Youtube screenshot
Marco Carola vraća se u Beograd

Globalni trendseter i legenda elektronske muzike

Ovog puta je pauza u nastupima nešto kraća! Godinu dana nakon poslednjeg nastupa, Marco Carola vraća se u Beograd. Razmak između prethodnog bila je više od deset godina.
 
Oba puta oduševio je srpsku publiku, što ne pravi razliku u odnosu na njegove nastupe širom sveta. Ovaj veteran elektronske muzike jedan je od najcenjenijih, a smatra se trendseterom i globalnim ambasadorom tehno muzike. 
 
Nastupiće u subotu, 1. februara u velikom Hangaru Luke Beograd. Uvertiru u željno iščekivani set „kralja belog ostrva“ napraviće predstavnik napuljske scene – Antonio Pica. 
 
Marco Carola jedna je od glavnih figura zaslužnih za razvoj elektronske scene ranih devedesetih. Karijeru je započeo 89te puštajući muziku po napuljskim klubovima u kojima je bio popularan italo haus, dok je njegovo interesovanje privukao u to vreme novi muzički pokret u usponu – tehno. Zajedno sa istomišljenicima kao što su Gaetano Parisio Gaetek, Davide Squillace i Random Noize, kao i klaberima željnim novog zvuka, Carola je otpočeo muzičku tranziciju. Uvek par koraka ispred svog vremena, bio je jedan od lokalnih italijanskih heroja koji je tehno zvuk Napulja plasirao na globalnu scenu. 
 
Više od dve decenije kasnije Marco važi za jednog od najcenjenijih i najtraženijih elektronskih izvođača na svetu i uveliko je smatran za jednog od ključnih faktora u misiji da tehno kao žanr dostigne svetsku priznatost. 
 
Pored izdanja na etiketama u koje je bio lično investiran, paralelno je objavljivao muziku za neke od najboljih svetskih izdavačkih kuća.
 
Carola je poznat po svom energičnom i impresivnom stilu miksovanja na tri gramofona i dugačkim setovima. 
 
Antonio Pica je postao redovan na Carolinim nastupima. Njegov uvod biće dubok bas, melodija i jaka energija. 
 
Ograničen broj promo ulaznica za nastup Marca Carole dostupan je po ceni od 1190 dinara za parter i 1690 za VIP sektor putem Cooltix platforme, kao i na prodajnim mestima Gigs Tix-a i Ticket Vision-a. 
 
Ostavi
komentar

Povezano