Novosti

20.05.2016.

Luke Black predstavio novi singl Demons Luke Black
foto: universalmusic.rs
Luke Black predstavio novi singl Demons

Uz kompletno novi vizuelni identitet

Nastavljajući da bude “glas svoje (d-)generacije”, u novom singlu, srpski pop alhemičar, Luke Black dublje istražuje svoje korene i pronalazi inspiraciju u mitologiji i tradiciji ovog, svog dela planete.
 
Jako često dobijam komentare od drugih ljudi da ne izgledam kao da sam iz Srbije i da to treba da shvatim kao kompliment. Šta to uopšte znači? Ko kaže da je njihov opis osobe sa ovih prostora onaj pravi? Dugo sam se borio sa demonima tražeći inspiraciju na pogrešnom mestu, u drugim kulturama, analizirajući probleme na sve moguće načine osim onih koji su meni bliski. Kada sam shvatio da sve što mi treba mogu pronaći tu gde jesam krenuo sam da istražujem mesto odakle potičem”. – Luke Black
 
Nakon debitantskog EP izdanja “Thorns” iz septembra 2015. godine, Luke Black donosi osveženu produkciju sa novim vizuelnim identitetom inspirisan upravo prostorom u kome stvara i živi. Luke Black 2016. godinu provodi u pisanju i komponovanju, ali gleda dublje u svoje poreklo. Istražujući sopstvene korene Luke Black se otvara ka saradnji sa inostranim producentima i u Španiji pronalazi mladog Venzu sa kojim počinje da radi. U istom procesu prepoznaje i okuplja svoje #neoslavic pleme -  kreativne, mlade Slovene svoje generacije koji na isti način osećaju svoje poreklo, kao i on dok je pesma “Demons” nastajala.
 
Pesma “Demons” je savremeni pop hit u kome Luke Black kombinuje zaraznu melodiju, tribalne perkusije, orijentalne uticaje i moćni, emotivni vokal. Kao i sve do sada, “Demons” je komponovao i napisao Luke, dok produkciju sa njim potpisuje i mladi, perspektivni EDM producent iz Španije – Venza.
 
Odmah po izlasku svog novog singla, Luke Black u junu odlazi na svoju prvu turneju u Kini gde će nastupiti u Pekingu, Šangaju i Gvangžuu.
 
Ostavi
komentar

Povezano