Novosti

11.07.2019.

Lion King album je razočarao koliko i film
foto: Youtube screenshot
Lion King album je razočarao koliko i film

Ni nova Beyoncé ne pomaže

Disney se baš potrudio oko nove verzije svog hita Kralj lavova, ali izgleda na potpuno pogrešnim poljima. Mnogo je uloženo u to da životinje izgledaju kao na fotografijama, ali se ispostavilo da je to teško sinhronizovati. Mnogima se film zbog toga ne dopada. Nema ništa novo, a izgubio je na šarmu starog. 
 
Slično je i sa pratećom muzikom. Soundtrack je izuzetno skup, posebno imajući u vidu da je njegov izvršni producent Beyoncé, koja ima i nekoliko replika u filmu kao starija Nala. Na albumu The Lion King: The Gift ima novih verzija klasika iz prve verzije animiranog filma, ali i nekih sasvim novih pesama. Takva je Spirit koju je Bey radila sa Labrynthom i gomilom afričkih muzičara.
 
Ovo je zvučna kinematografija, a moderni bioskopi nam omogućuju da damo novo iskustvo u pričanju priča. Želela sam da učinim mnogo više od pronalaženja pesama koje su inspirisane filmom. Naša kolekcija pesama je mešavina žanrova i kolaboracija inspirisanih R&B, pop, hip hop i afro ritmom.”
 
U planiranju i snimanju albuma, umetnička  veza sa kultnim dečijim klasikom i njegovom porukom je bila najvažnija. 
 
Želela sam da svi učesnici imaju svoj posebnu vezu sa pričom. Svaka pesma je napisana da reflektuje segment priče na koji se odnosi. Ne samo da je bilo važno angažovati zanimljive i talentovane afričke umetnike da te pesme interpretiraju, već i najbolje afričke producente, da tim kompozicijama daju autentičnost i dušu."
   
Ostavi
komentar