Novosti

06.06.2013.

Lady Gaga: Novi album je uveliko u pripremi Lady Gaga
foto: Youtube screenshot
Lady Gaga: Novi album je uveliko u pripremi

Šta li nam ovoga puta sprema mama monster?

„Little monsters“, kako sebe nazivaju obožavaoci Lady Gage, imaju opet čemu da se raduju! Pevačica je posle otkazivanja 22 nastupa zbog povrede i operacije kuka, prionula na studijski rad, i zajedno sa autorom Dallas Austin-om, priprema novi album koji će nositi naziv „ARTPOP“! Po svemu sudeći, Gaga nam priređuje nešto veoma ineteresantno, jer će ovaj album izbaciti u potpuno novom formatu tj. pravi se specijalna softverska aplikacija za njega!

Stefani Germanotta, kako joj je pravo ime, je odrasla u Njujorku i pohađala NY University's Tisch School Of The Arts, gde je učila klavir i komponovanje. Iako je apsolutni sluhista i izuzetni talnenat za muziku, Gaga je sa devetnaest godina napustila školu, rešivši da se oproba u pop industriji. Do izbacivanja svog prvog albuma, pevačica je nastupala sa svojim bendom po njujorškim klubovima, istraživala underground scenu svog rodnog grada, komponovala, slala demo snimke ali je sve konačno krenulo 2007. kada je upoznala autora i producenta Martin Kierszenbaum-a, koji je radio za Interscope Records.

Sledeće godine izašao je „The Fame“ i Gaga je otišla u istoriju. „Poker Face“, „Just Dance“, „LoveGame“ i drugi su se slušali širom planete, a od tada Gaga je izbacila još dva albuma („The Fame Monster“ i „Born This Way“), ne silazeći sa top lista! Catchy melodije, kontroverzni nastupi, oblačenje ali i skandali koje je pravila, učinili su da nam Lady Gaga izlazi iz frižidera, a ljude širom sveta podelili na dve grupe – one koji je obožavaju i one koji je ne podnose! Ravnodušnih nema, što je verovatno i bio cilj House of Gaga – kreativnog tima ljudi koji stoji iza nje!

Datum izlaska novog albuma se ne zna još tačno, ali se prašina svakako podigla, jer i sama Gaga na društvenim mrežama izbacuje polovične informacije od kojih njeni „monstrumi“ polude, pa se tako spekuliše da će se neke od pesama zvati „Tea“, „Burqa“, „Sex dreams“, „GUY (Girl Under You)“. Gaga je izjavila kako će album imati više hitova od prethodnog i da će to biti jedan pop album sa primesama dance, techno, hiphop i drugih zvukova! Njen menadžer Troy Carter je povodom neobičnog formata izjavio da oni žele jednu „živu stvar, koja radi, koja diše“ a ne da se svede na pasivno slušanje muzike sa playera!

Pa da vidimo i to čudo! A vi little monsters – put your paws up!  

Do tada, gledamo remek delo od spota za "Marry The Night":

Ostavi
komentar
  • 7.07.2013, 12:41h Little Monster - MjuzNews,svaka cast na tekstu,bas ste ga lepo napisali.Zaboravili ste samo da napisete da ce se na ARTPOPU naci jos pesama poput Princess Die,ARTPOP i jos neke.